[親生仔] Google Pixel 討論區 (98) Pixel 8 / 8 Pro 等候區

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
正常會有PixelExperience可以flash
係喎,之前都知差唔多到期
剛上網睇原來P5更新只係support到今年10月
上埋14之後應該只得幾個例行更新就唔再support
都係,但呢啲rom都只會base on 14,出到15都未必再有,不過如果到時真係無再更新嘅話,可能直接root機裝rom算
屋企無一部半部後備機?
BTW X禾買Pixel OK,個老闆開左好耐算穩陣,唯一注意呢啲細舖老細成日玩海鮮價,去到經常貴$50/100,我中過招好多次,不過通常差幾十我都會買費事週圍格價嘥時間
最穩陣鬼域/有和買,雖然水貨但係大公司安全啲
又嚟賭大細嘅時間

5a 睇FACEBOOK部機幾熱下
唔知係咪更新左影響
難得有人用5a
14?
13pro想換pixel 7a有咩要注意下
我都仲用緊P5,又輕又細
之左今年冇更新,其實會唔會好影響日常使用真係唔知
原來得3年support??
我以為好似3星咁4,5年。
不過p5又唔貴,細又好揸手,都叫抵用
PixelExperience都係跟lineage
另外,Pixel 2都仲有得玩PE13,應該都唔洗擔心D咩
其實點解會影響日常使用?
買定尿袋
有D app唔支援之類
大把人用緊幾年前已經冇support嘅android都冇事。whatsapp連android 5都support到,正路大路app有10都唔怕
用Pixel嘅人,好大部份貪佢親生仔先用,慣左永遠最快有更新,兼有每月例行更新
用慣其他廠嗰啲平常都例遲,所以有無持續更新未必有太大感覺
當然我認同,普通單純用下Whatsapp,就算部機3-5年唔做update都係咁用
想買紅色7a但得番日版有貨, 日版影相cap圖有聲...
請問呢xda post #17個方法仲work唔work? https://forum.xda-developers.com/t/pixel-7-pro-us-vs-japan-variant.4510957/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞