[親生仔] Google Pixel 討論區 (98) Pixel 8 / 8 Pro 等候區

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
Pixel 可以熄mic & camera 原生android 加camera
3叔正在secure folder, dex mode
孝子機唔洗 feature 穩定就夠,最好有長續航,大 mon 睇情況
7 Amazon依家有$100 amazon gif card送
扣返同7A差唔多價
用緊 pixel 7A, 登入唔到 HSBC HK 個 app, 有冇人一樣或者知咩事
一打完用户名就話暫停服務
重裝新版本,我用到
你個野壞左
HSBC我見佢app寫限一部機 login, 要登入其他電話要先移除裝置
唔知關唔關事

所以有無人試過揾cs問
我打咗去問,佢叫我 send email 俾圖佢,有講清楚係 pixel 7a 問題,
我send 咗 email 了
pixel 7 pro 易唔易壞機?
電子嘢話唔埋,臭手嘅,乜機都易壞
有無search過error code?

之前我換P7P,消費卷都加唔返入機,要email google,最後佢覆我話24hr再試,結果正常入得返
會 唔好買

我費事撞機
我其實係google fan嚟
以前用galaxy nexus好撚爽 一代神機
但後尾因為中意大機轉咗用LG G Pro, G pro 2, V10, V20
LG收皮之後轉咗用Samsung Note 10+ 同 Note 20 Ultra

不過部note 20好撚快收咗皮 因為頂唔撚順samsung轉iOS
用咗iOS幾年其實一直都對pixel 心掛掛,Pixel出咗旗艦機之後即刻買咗部Pixel 6 Pro但成日睇咗唔夠10分鐘youtube就過熱,拎咗嚟做副機
其實design不論係外形定係ui都好撚扯
如果唔係驚會燒壞,香港又冇行貨我應該會拎嚟做主機

如果Pixel 新主機抵屌又唔熱我應該會買返,Pixel Pro 加隻Galaxy Watch Tablet 就用返iPad
都唔知算臭手定好手
我以前部Galaxy Nexus用咗年半其實未壞
轉用G Pro之後都冇壞 不過係出G Pro 2就即轉
G pro 2係裸跑咗3年跌撚爛 爛到連chips到睇到
不過V10 同 V20都係燒底板燒mon
LG收檔唔做咪用samsung但唔撚中意One UI
Note 20 Ultra拎去做售後班仆街又要等又要比錢幾千蚊仲要西口西面
枝筆卡撚住咗拎唔到出嚟都要重設收成3叉野
一怒之下就轉用iphone
講左兩大篇野都係唔明你本人定義點樣係易, 點樣係唔易,
所以呢問 d 問題基本上無人會答你.
唔係跣手果類人 但幾常睇片同埋㩒掣都算粗暴
主要係驚燒底板
其實點解Google 堅持用自己U,又唔係特別好
有無ching講下 Pixel 7/Pixel 7a 舊電如何?
心郁想換機 但用緊Pixel 5a核電唔捨得換
琴日up左and14 beta3
暫時唔見有乜bugs
用緊Lawnchair laucnher,無乜問題
唔係貪平少少(但依家A系都唔平)幾大都等8
事實係 出得平 賣得好過出得貴
Google 好似唔知Ai既咩department 已經用緊自己既chip, 其實Amazon Microsoft Meta都傳過話會用自己design 既,應該科技公司都係咁行
唔係因為高通成本太貴 先迫住用自己chip?
佢想要 custom cpu , 但數量太少搶唔到台積電產能, 咁咪得返三叔
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞