[親生仔] Google Pixel 討論區 (98) Pixel 8 / 8 Pro 等候區

1001 回覆
6 Like 4 Dislike
請問有無人買過日版pixel?日版除左影相有聲,美版日版係咪無咩分別?
請問有無人買過日版pixel?日版除左影相有聲,美版日版係咪無咩分別?

買左日版, 都係暫時用唔到HSBC app。 以前日版cap圖都會有聲, 但update左android 13可以mute ; 影相聲可以用GCam Port MWP apks關/ root ; 日本多左個felica晶片可以用osaihukeitai suica
thanks!
band 有d 唔同
諗過買美版但友和無講型號
唔肯定d band岩唔岩用
e.g. 日本docomo 要用band 19
https://www.gsmarena.com/google_pixel_7a-12170.php
台版就包既
Thx
用唔到hsbc嗰啲有無試過打hotline問點解轉完電話用唔到個app之類
美版包 Band26 , 26係包左 5, 18(kddi au), 19(docomo), 如果 operator support Multi Frequency Band Indicator, 咁 26 嘅機就可以用到 18, 19.
au 係 support, docomo 好似話 2020年都 support ..
無親身試過, 但都 search 到日本仔 blog 測試過拎部 au 收到26的機去收 docomo 19.. anyway, 有人親身試下至知, 一係買台版, 同日版 band 差唔多.
好似有得寄修?
多謝指教,發現旅行support到d band 都幾緊要
尤其我同好多香港人一樣,都經常去日本
窮撚都好想去...
三禾賣248
A 系列成日都無乜殼揀
不過都見有airjacket
Spigen ultra hybrid 就一向都有出
仲有一款叫Hybrid Guard 同Spigen 差唔多樣, 不過所有透明殼應該都避免唔到黃化
唔介意tb 呢款硬膠底軟膠邊透明殼都係 10蚊 , 鏡頭位包得仲好過佢..
呢類透明殼10蚊同百幾二百蚊基本上都係一樣 ..
屌你,今日用用下跌咗粒vol button出黎
帶返個殼算
綁好左osaihuketai同mobile suica, 下個月去日本試下玩felica 日本以外既信用卡好似唔work, 估計因為申請果時全角カナ入英文名唔match, 試試去車站或者便利店用現金增值
有冇LINK 仲裸緊
如果部機日本有賣, 可以去日亞搵下 rayout / elecom / rasta banana 既殼
以前用日系機都係靠佢地.
search 下 pixel 亞克力太空殼 ..
呢 d 都係買幾個用黃左就換.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞