[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z.....(5)

850 回覆
31 Like 5 Dislike
追哂樓主咁多個故第一次留言
Z真係睇到最心噏
最後仲要整首Ekin真係
點解樓主個仆街咁撚蠢咁撚無膽
我仲未接受到個故完撚咗
多謝睇曬.

我從來都話我對住Z係淆底獸, 可能分過一次手之後,當我有機會嗰陣我都唔敢去馬驚奶多一次嘢, 始終唔係次次都撞得返咁好彩...

到真係有機會嗰次, 可能Z變成淆底獸?我都唔知

成個加拿大經歷完曬㗎啦, 不過無聊開左個新post講我去加拿大之前嘅戇鳩嘢, 有興趣都可以去睇下嘅
自己老母呢
仆到過去
我老母積嘅極不干預管教、小學已經教我哋要反共產黨、做人腰骨要挺直、次次遊行/食催淚彈佢都有份等等嘅行徑, 已經証明佢老人家個level已經唔係“世#”呢個字眼/數字可以覆蓋嘅範圍
咁又唔洗咁急嘅, 因為新post只會喺我無聊嗰陣不定期更新
神級
終於追完btw辛苦晒
大家咁話
阿嫂世一 我老婆世一
@樓主
因為移民局嗰邊要我寫封信交代曬由18歲開始到而家, 所有工作、學校、居住過嘅時間同地址, 中間唔可以有gap.

所以前日先whatsapp kitty媽問佢攞地址同埋間隔間嘢嘅英文名, 當時我哋兩個都覺得係叫Happy Cafe, 原來後面仲有& steak house, ㄚ屌
隔離告羅士打同架勢堂應該無變過,尋日係新城市食完早餐,平時好少係側門出,岩岩係側門出就見到果信箱留意到
Sweet Culture 架勢堂
Gloucester Bakery Inc. 告羅士打餅店
我嗰日用google map行街, 而家開始淆底開心隔離嗰間嗰係架勢堂定鴻福堂

你知我出文煩到仆街, 因為親身經歷所以一定要肯定個地方啱我先敢寫出嚟, 如果記錯咗就真係柒爆

btw, 新城市嗰間邪骨執咗未?喺開到凌晨嗰間茶餐廳隔離.

btw, 嗰間茶餐廳我嗰個年代畀人踢爆過循環再用珍珠奶茶啲飲管, 掉落洗碗機沖一沖就拎返出嚟再用過, 好慳唔慳慳嗰啲, 痴撚線.

不過嗰陣時如果要凌晨時間想去食宵夜, 冇記錯得佢同埋midland嗰邊仲開緊.
告羅士打我都幾肯定係同一間, 佢啲菠蘿包好細個, 舊時kitty嗎賣到斷曬菠蘿油, 寧願唔再賣都唔肯過去買, 因為對比我哋嗰啲來貨真係細差唔多三分一, 會畀客屌爆.
Kitty媽良心企業
無計,告羅士打平
係呢2年先加價,之後菠蘿包同腸仔包都唔洗一蚊
太古對面都有街麵包舖, 隔離有間叫姊妹賣胸圍.

讀書嗰陣成日趁佢閂門之前去買菠蘿包, 五蚊有六個定七個.
一向都係, 但連自己間舖頭個英文名都記錯
唔識,新城市都岩岩換左老細
你應該講兄弟餅店
ㄚ係呀, 係姊妹買個胸圍過去兄弟裝麵包
嗰陣時仲有bond年代老是常出現嘅豐衣足食.

記得有次喺網吧有條竹星仔大大聲講電話, 用全場都聽到嘅聲線講自己好撚多貨、要乜有乜, 好似好撚威咁, 點知後面企咗兩個差佬, 佢一收線就畀兩個差佬撳咗埋牆.

之後口口震震話自己賣維他命丸, 轉頭就畀人拉咗出去.
街角有間唔知匯豐定td, 新年kitty媽成日派我過去換錢派利是.

商場近街市嗰邊嗰間煲仔飯執咗未?

仲有kitty媽行尾有間寵物舖入面隻貓靚到癲, 成日收工行過去隔住塊玻璃逗佢

Habc
你應該講煲仔記,未,仲好好生意
反而商場入面間好運今年中轉左手,變左間大陸華超
隻貓果樣都好狠,唔野少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞