[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z.....(5)

850 回覆
31 Like 5 Dislike
貓巴幾時出大結局
洗唔洗度個期大肆宣傳下
好返即出
咁辛苦,一於搵泰妹黎照顧你
剛剛先喺樓上揼完骨返落嚟
嗱嗱聲買支驗孕棒check 下啦
見呢排又carpet pacific柒咗, 突然諗起舊時我做 Pearson 嗰陣, 其實佢哋已經神憎鬼厭

佢哋啲客七成嚟自香港同大陸, 大部分煩撚到仆街, 然後班空姐機師都唔差得幾多, 又閪又煩又自視高人一等, 係除非見到custom先會死狗, 其他時間對眼生喺頭頂, 幫完佢哋唔該都唔會有一句、所有嘢、人都係老奉服侍佢哋.

成撚日叫service話有老弱傷殘, 但到我哋派人出車過去接客嗰陣就乜春都見唔到, 跟住班賤人就會話班老弱傷殘一早自己行走咗, 仲要吊鳩我哋太遲, 當然之後係唔會畀錢.

然後班空姐同機師就會跳曬上架車要我哋車佢去custom.

有時就算真係有老人家上咗車, 但空姐都會夾硬派一個人上嚟跟車, Which其實冇問題, 但佢哋會將全部同事嘅行李放曬上架車到霸曬所有位, 令到沿途其他有需要嘅人用唔到架車之外, 仲無啦啦變咗幫佢哋搬行李.
之前有個睇相佬定神棍話你地今年會生?

而家分隔兩地仲生到的話
係上年睇嘅, 佢只係話如果有就係今年11月、仲會係男嘅

我由聽完

之後選擇直到老婆走之前都物理上迴避咗, 佢當然冇可能生

因為我想生女
出住泰妹dum骨短篇先啦不如
仆街, 比我抖下得唔得

又乜料
你公司真係日日精彩
係呀, 唔會悶

但下次唔該等我喉嚨唔同嗰陣先發生囉, 連續兩日傻人發現案, 屌人屌到聲嘶力竭
有個癲婆第一日呢我已經覺得唔對路, 落咗order唔可以extend, 但新嚟個靚仔唔知鬼暗眼冇睇note定怕麻煩, 又extend咗三日,結果今日就出事.

十點鐘check out唔肯走, 十一點、十二點、一點、兩點、三點...前前後後玩咗五個鐘, 仲要耐唔耐就打開門大叫F~U~C~K~~~之後勁大力嘭埋道門.

到最後同佢講再唔走就報警都比佢F返轉頭,咁咪唯有000報警囉.

等咗陣有個差佬打嚟話呢啲唔關佢哋事,唔好狗屎垃圾都打畀佢哋,之後cut咗我線, 聽完O撚咗.

唔忿氣直接打去佢哋個station再屌多次, 好彩今次聽電話個差佬認真好多, 好快就派咗人嚟, 對完個客嘅資料班差佬發現係慣犯,即刻再拖馬, 最後四條差佬上去5p.

因為個女人係間房入面落咗鏈所以兩邊彊遲咗好耐, 都最後我睇唔過眼, 就叫老細攞把大剪上去剪撚爛條鏈, 然後班差佬衝入去拉人、個女人攬住廁所同門唔肯走, 連道門都畀佢扯埋落嚟...

然後我發現成公司最撚勁嗰個人就係我哋個housekeeper, 每一次有事發生無論幾撚混亂都好, 佢都可以大搖大擺喺中間:excuse me, excuse me! 咁直接穿過, 對兩邊人馬視若無睹.

有時惡到連埋架推車撞過去, 連屌/打到飛起嘅差佬同埋班閪客都要避佢
瘋人院
冇計.

幾年前lockdown嗰陣, 老細去咗收入乜叉狗屎垃圾都接, 嗰陣時000簡直係speed dial, 由朝到晚都要報警, 日日都有警車七進七出

就算解封之後, 我已經盡力留住班好嘅趕走曬班痴線佬, 但老細仍然不改本色繼續接垃圾, 我嗰頭趕完佢第二日接返, 到奶嘢先死狗道歉話下次唔會(但永遠有下次), 結果又係我去解決.

仲有嗰陣時喺到做嗰個鬼佬晚班, 佢本身已經吸毒/販毒/扯皮條/偷錢, 啲friend全部都係搞屎棍嘅仆街, 老細都忍咗佢三年幾先肯炒(但而家泰妹因為小小事就喊打喊殺)

有佢兩個垃圾debuff加持之下, 呢間酒店係成個區出名最垃圾, 有事發生警察第一時間搵我哋
你老細gay㗎?
斷估唔係掛?
佢結、離過兩次婚,而家拖住第三條女

其實我唔係話泰妹冇問題, 佢的確做嘢有啲漏氣同埋慢, 但因為咁小事(仲要其實唔多關佢事、係老細自己唔記得咗)就發爛渣要炒撚咗佢, 我覺得有啲鳩囉.

講唔聽人電話搞到個客check in唔到發癲,甚至留咗鎖匙喺房所以要瞓街, 鬼佬都唔知發生咗幾撚多次啦, 咪一樣活得好地, 係條數做得太明顯、迫我踢爆佢偷撚咗四千幾蚊, 老細先肯抄人, 仲話驚鬼佬搵唔到地方住搬、俾佢白住咗成個月.

上次個中國學生吸毒吸到傻撚咗, 老細都冇care過佢走唔走到喇, 仲要收佢錢㖭.
咁佢應該係崇洋
我老婆話佢係欺善怕惡, 同埋成日做埋啲小家嘢以為自己好撚醒、結果永遠都係為粒糖蝕間廠
你老婆好似幾有思維 聽講波都唔細 唔怪得世一
巴打打蛇隨棍上
大C
點解你唔辭職?
因為樓主會做啲正常人唔會做既選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞