[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z.....(5)

850 回覆
31 Like 5 Dislike
唔會啦, 其實呢到已經係第二次機會, 最初喺舊燈post嗰陣錯得仲多

始終經歷太長時, 有時前面錄緊嗰陣以為件事係發生喺某個地方/年份, 到錄到後面先發現前面記撚錯咗..
不了
如果過開Toronto, 都總會約出嚟食餐飯嘅

唔單止Z, 仲有J、 D、 T(唔係我老婆T, 餐廳同事T)、LL大人、MM、kitty媽嗰啲都會.
btw, 其實Z男友再之前已經出在場, 只係當時我冇為意, 復活節幫Z聽電話嗰個就係Z男友.
k

K
樓主同k斷晒聯絡

Btw如果樓主有一日咁唔好彩遇到k,記得介紹俾我
你自己出去搵返一個啦
唔知佢係邊喎
依家佢係咪同呢個結咗婚
我走嗰年佢結婚, 斷估應該係呢一個掛
你走佢就結婚?咁你知道之前其實係咪都拍咗好耐?
貓巴,我想知究竟Z有咩吸引力可以令你同佢量子糾纏咁耐,講緊你哋中間都有幾段時間斷聯
佢哋正式拍咗幾耐就唔知啦,但係我覺得睇F.I.R.嗰陣佢哋已經一齊?
有啲人唔使話靚到癲、身材好正、乜乜柒柒, 只需要由見到佢第一眼開始, 你不知不覺就會好珍惜呢個人.
仲有冇同S聯絡
講唔出佢有咩好
但就硬係無人代替到
唔知去咗邊呀, 點聯絡?
大家成世人流流長, 總會遇到個類似咁嘅人(不論男女)掛?定係淨係得我有
今朝訓醒見到呢個PO
https://lihkg.com/thread/3444856/page/1
==================================================
加拿大就業市場競爭最激烈城市排名(以每個職位申請人數計)
1 多倫多(Toronto) 65.5名申請人
2 溫哥華(Vancouver) 47.1名申請人
3 萬錦(Markham) 41.1名申請人
4 賓頓(Brampton) 40.8名申請人
5 密西沙加(Mississauga,安省) 36.6名申請人
6 聖卡芙琳(St. Catharines,安省) 26.3名申請人
7 卡加利(Calgary) 24.5名申請人
8 基秦拿(Kitchener,安省) 23.9名申請人
9 倫敦(London,安省) 20.0名申請人
10 溫尼辟(Winnipeg,緬省) 19.2名申請人
11 渥太華(Ottawa,安省) 17.4名申請人
12 素里(Surrey,卑詩) 16.0名申請人
13 愛民頓(Edmonton,亞省) 14.3名申請人
14 維多利亞(Victoria,卑詩) 14.3名申請人

雖則Victoria係少人見工姐, 但都10幾個爭一個
其實加拿大個情況布需要再放寬stream B咩
有需要*
睇翻之前讀書嗰陣你話佢比人排擠,唔通個陣係同情心作怪,之後變成愛心,但你又同佢保持一定距離
Z畀人排擠? 佢係BIC男女通殺零敵人喎, 只係冇人敢溝佢咁解
咁我應該記錯,如果係咁算唔算好奇(佢無人追)害死你呢隻貓
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞