[是咁的] 我喺加拿大住咗十幾年, 識到一個女仔叫Z.....(5)

850 回覆
31 Like 5 Dislike
揼咩骨?揼邪骨?

睇到呢條comment笑咗出嚟
下次你起身,就會係發現佢含緊你碌鳩含醒咗你

原來係K整容扮泰國人乘機接近你
RIP大C,一世都擺脫唔到K
貓貓情況點
大C係咪偷左個時間停止器?
係呢個post入面既時間好似暫停左咁

貓貓最近點呀?
丫屌..
有咩事搞我, 最多我沖乾淨涼搽定蜜糖瞓喺張床等佢, 唔好搞我隻貓
正骨
祝大家都搵到自己個K, 他朝君體也相同
咁佢唔單止整容、仲要增高+整細對波先得
有心, 好返好多, 雖然未完全但接近返到去病之前嗰個狀態
我終於約到今個禮拜五可以去睇過會出正常藥嘅醫生, 希望睇完返嚟喉嚨唔再痛到癲

貓貓正常返好多啦,但唔知點解解鎖咗玩水嘅技能, 而家成日走去玩到週地水
費事你哋屌, 我淨係錄到咁多, 出住先.
戇鳩鳩食完個套餐之後, 好彩Z都keep住佢半個承諾, 直接拎起張單準備過去埋單.

係Z排隊等緊埋單嗰陣, 我因為費事阻住人哋個門口位引嚟帶位姐姐嘅怒啤, 就自己一個行咗出門口食住煙先.

等多陣就見到Z推門行出嚟, 拍一拍我:點呀?係咪過metro買貓糧呀?hmm哼哼!

我:係係...
順手張支煙插落佢個口.

Z吸咗啖就遞返畀我:咁行啦.

我:吓?行?揸車過去啦,嗰頭又唔係冇位.

Z啤咗我一眼:老細你唔係虧成咁吓話?呢度行過去都唔使廿十分鐘.

我:大拿拿廿分鐘喎,你畀返我呀?

Z:超!你返到去攞車、再揸過去搵埋, 隨時唔止廿分鐘添啦, 多咗啲時間你嘔返畀我?

我:丫屌..
Z:行啦!食完飯當運動囉!懶人!
講完就推住我行返出大街嗰邊.

我:係係係...

因為完全唔趕時間嘅關係, 我同Z兩條戇鳩就好休閒咁沿住大街向北行, 行行下Z突然間話:上次過嚟都冇為意, 而家慢慢行先知呢邊真係變咗好多.

我:係咩?我又冇為意咁多喎...

Z:吓?點睇都係你嚟得多過我呀嘛?你之前條女唔係住嗰邊咩?
講完就指一指前方一個屋苑.

我聽見就笑住答佢:係呀, 我之前有條女叫Z, 佢就係住嗰棟嘢..

Z聽見我咁講,都忍唔住笑出聲:哦, Z呀, 我識佢, 真人好靚女、身材前凸後趷嗰個吖嘛!

我:係呀, 講嘢仲勁白痴㖭!乜你都識佢咩?

Z:唉~熟到爆啦...佢仲有個friend叫C...直頭冤孽...

我:C?我識佢呀, 成米八又靚仔又講義氣嗰個吖嘛?
Z:係咩?我聽講C正仆街嚟㗎喎!?

我:吓!?唔係啩?係咪搞錯人呀?

Z:唔知呀, 我聽Z講, 佢同C之間嗰段簡直係孽緣...

我:有啲咁嘅事??

Z:係喎!我成日聽Z講唔知前世做錯咗啲乜先會識到C呢條仆街..

我見有啲講佢唔過, 唯有即刻轉話題:呢~前面嗰間紋身舖, 聽講咪阿C當年為咗Z紋身嗰間囉~
我隨手指一指另外一間168隔離嘅紋身舖.

Z:係咩?睇過睇過?
聽見我咁講就彈下彈下彈過去, 裝入去人哋個櫥窗入面.

我:估唔間野過咗咁多年都仲喺度..

Z:咁你...C個紋..

我:屌, 你仲玩......

Z:你開始先嘅...

我:一定係啦...

Z:anyway~咁你紋身都仲喺度啦~

我:咁...呢啲野一世㗎嘛...
Z聽見我咁講,就擰過嚟笑住拍一拍我左手邊膊頭, 然後繼續向Metro方向行過去.

又行咗一陣, Z突然企定定、望擰轉面望住條街.

我見到咁, 就停低嘅佢隔離問佢:做咩呀?漏咗嘢呀?

Z:係呀.

我:吓?咁拿拿聲買完貓糧、揸車返去攞返?

Z:唔使喇, 攞唔返㗎啦...

聽見Z咁講我冇出聲.

企咗一陣, Z突然返出佢嘅招牌聲, 我自然醒水點著支煙吸咗啖、再遞畀佢.

Z接咗支煙之後冇吸到, 只係對住條街伸直隻手、咪起對眼望住支煙, 好似想透過支煙係條街到搵啲嘢咁.

我:搞咩呀你又?

Z繼續望住條街答我:冇呀, 突然醒起舊時同你講好咗, 我哋要食曬呢條街所有餐廳, 結果...

我聽見Z咁講, 靜咗幾秒之後就決定擰轉身、同Z面向同一個方向, 伸隻手去搭住佢膊頭, 陪佢一齊望住呢條曾經好熟悉、但亦都好陌生嘅街道.
但望望下我開始忍唔住笑出聲, Z見到我無啦啦喺到鳩笑, 就細細力用手踭鋤咗我一嘢:妖!笑得好變態呀你!!

我:丫..sor sor....

Z:咁你無啦啦笑乜鬼呀?

我:冇冇冇....

Z:唉..我都係快啲行開兩步, 唔係一陣你畀人當變態佬連累埋我...
講完就旭下個膊頭, 仲即刻遞起隻左手拍向我搭住膊頭嗰隻手.

我:屌..使唔使咁呀你?
當然, 我畀Z拍咗一下之後冇鬆手,反而更加大力攬住佢膊頭.

Z亦無表示反對, 只係吸左啖煙、望咗我一眼:咁你笑乜鬼呀?

我心諗, 我笑係因為突然發現原來淨係Finch呢個細細嘅區域, 竟然已經包含咗呢十幾年入便, 4位無論過去同現在都同我有關係嘅女仔..

但唔通真係照直講咩?實命都冇...只好笑著答Z:冇呀, 只係諗起原來同你糾纏咗咁多年, 除咗我間屋之外, Finch呢度應該係我哋逗留得最耐嘅地方..
Z:超...
隔咗幾秒之後又再講:um....講耐嘅...都仲有一個地方嘅...

我:係咩?邊度呀?

Z好驚訝嘅眼神望住我:你唔那係呀話??

我:er.....

Z:唉....老人家真係老人家....下次姐姐帶你去...
講完就帶返支煙畀我.

我接返支煙就吸咗啖, 隨口答佢:講老我實唔夠你....

Z:老咩話?!

我:丫..冇冇冇...話你老而彌堅啫...

Z啤一啤我下面:你直頭永垂不撓㖭丫!切咗佢攞去煲湯呀, 插支羽毛咪算囉, 仲可以日日唔同款...

我:丫屌, 使唔使咁撚惡毒呀...

Z:大家咁話!
講完就用個屎忽撞一撞我, 之後擰轉身甩開咗我搭住佢膊頭隻手,直接向metro方向行過去:行啦!去買貓砂呀!

我:貓糧呀屌你!

Z:是但啦, 點知你啲貓會唔會學曬你老人家d衰嘢?

我:吓?即係咩呀?

Z:邊度食邊度屙呀!

我:丫!?仆你個..
但貓妹超慘, 大病初癒返到嚟,畀貓哥用口氣攻擊咗兩日, 去到邊畀人“霞~~”到邊

係時候學打字
筆劃拼音都好
不了
可能浸診所味未散
我之前帶隻仔做公公 已經係即日返去
返到去隻囡都fee咗佢一晚
跟住我地又要等幾耐
關於呢個問題, 歡迎公開討論(鳩估)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞