[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (1) Demo版本已經可以下載

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
揀同現代定經典人打喎得架咩
唔係揀自己用咩mode

利申用現打上金而家比經典人屈撚死
上巴哈見到點搞
唔關用咩control事啦
上金牌靠亂衝亂撞就打到上去
金牌啲人開始識應對你無其他進攻方法就打唔贏
要再上既話最緊要係知自己咩時候要做啲咩
諗定自己依個match up既game plan
例如見manon你要sense到佢中拳中腳tc on hit既話好大機會直接指令投
on block既話你就可以用輕攻擊確反/禁其他野搶佢制
重擊同投點出?
你先去玩教學, 由最基本既野由頭教到你落尾
想問點拎第二套衫 (即係SF懷舊款) ?
點解用鍵盤玩訓練模式 禁啱晒d技都當我錯
你講combo試練?
禁個示範睇下佢同你有咩分別
關keyboard咩事
連錯咪錯
故事mode拜師升滿好感度
課金
會唔會需要好耐先升滿? 我毒 L 想主打單機 mode
耐唔耐好主觀,全角式滿EXP+好感+全支線我用40個鐘左右
電腦示範就好順暢 但一到我連落去就好似慢左半秒 之後就比電腦擋左 當連唔到
擋左咪就係連唔到
你講套combo出黎同埋你用咩制
睇下有無方法幫你易啲連到
試下出招個時㩒多下拳/腳
舉例 ryu下中腳+波 你只係出到中腳
可以試下chok波個時㩒多次拳
個人感覺會易啲confirm
我combo同combo之間好似間隔咁 用手制都鍵盤都一樣 會唔會係我節奏有問題
正常一套打落去係123 我就1/2/3
要打中果下即刻Chok波(好似係
可以換現代Mode練連技適應下個Timing先
搭單問下
想知點解平時睇啲職業選手開台打
會聽到佢地撳掣既聲會係double click咁
明明打一個重拳/波動拳出去
都係聽到有連擊聲
我試過即刻chok波 但冇反應
去練習mode開哂所有bar
其中有條係頭頂 佢會顯示去到咩timing你先可以cancel到個拳腳去連必殺技
236可以早少少轉定 但係個拳一定要係最左果格既時間入面禁先得
點樣先cancel到
禁完拳腳轉必殺技就會cancel左個拳腳既後續動作
你而家個情況係咩combo都連唔到?
示範d拳腳打中左可以即刻收返做下個combo 但我就要打晒先先可以
就咁拳 再即刻chok波都唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞