[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (1) Demo版本已經可以下載

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
招都少好多
試練咗陣現代mode發覺唔對路
啲出招限死哂
最大鑊係有啲招只係classic mode先出到

諗到呢到已經放棄現代mode
其實現代mode 都可以照chok 返經典mode d 招
只要唔用輔助鍵d 傷害係同經典一樣
的確係少咗d 拳腳
但換黎一鍵對空/大技呢d 好處
唔係㗎 我玩瑜珈佬
現代mode係無咗招立地teleport
只係有空中teleport出 係chok唔到
招式表都係明顯無咗
我覺得modern最大問題係普攻一啲係拳一啲係腳好難記,唔似classic 上面3個係拳下面3個係腿咁intuitive
利申rookie
新手
有冇人知juri advanced combo 1 有幾實用, 我練到ok熟手,但唔知有幾實用
個問題係個combo timing 好緊,又用5 bar,又唔知panic緊出唔出到

打3073, 5 bar
J. MP > OD dive kick > drive rush C.HP > OD 236 LM > 236 H > M
J. MP > OD dive kick ,基本上hit個frame要出埋dive kick
dive kick 完如果唔frame perfect 就會miss drive rush,但我可以delay dive kick auto combo 1F, 咁juri就會低啲踢,就早啲落地 + 對手一樣高度,咁就連到drive rush

但搞咁多野好以 J.MP > OD dive kick > H.DP (2440) / 快ex dive kick 簡單啲
想問單人mode 有無人知要去邊度搵cammy 拜師
我新手rank好多人鳩跳cross-up
我發現juri ex dp anti air都幾唔好用, 好易miss
假設我有反應
我應該直接DP.M, 定等佢cross咗我先dp, 我見好似會auto correct方向
定其實點都會auto correct
juri 可以用普通拳腳對,juri個昇代代都係流流地
要玩到中後期支線去英國
今集個升硬到爆,Ching係咪未買game
去過一次英國 打juri
果時無cammy
係咪要再後期d?
剛玩左2粒鐘
都係玩現代mode
同埋用阿隆

冇大掣來講,用現代mode都叫唔錯既選擇
係 不過都差唔多 我記得好似係支線 響地鐵站 叫咩紅色三角咁上下
唔該晒
想問任務完成左點拎獎品?
另外有個任係進行5次化身戰鬥 要點樣解?
已經有玩故事mode但解唔到
去連線大廳 中間個圓圈位 用化身同其他玩家隻揪
又發現到樣新嘢
出超必時 如對手係防緊
個時用drive impact係破唔到防
勁on9
好似我用春麗,無得用立重拳試招, 對面一用drive impact就俾人連一套combo , 打法要改一改
Impact撞返返去
個問題就係公平架嗎,你都可以用到
開咗房 springpocket
pw:1223
sfv銅牌至銀牌歡迎鳩玩
間房冇咗
開緊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞