[PS/XB/PC] Street Fighter 6 (1) Demo版本已經可以下載

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
未warm up
drop晒combo
你好撚勁
玩大隻婆成日對唔切空
跟著連招教學到練RYU...痛苦
勁多粒制㩒 又未必下下CHOK到

上YOUTUBE睇人用箭步黎CHOK連招好癲
隨時搵我都得
我都摸咗陣ken 摸唔掂佢個kk向前跑就放棄咗
有冇人用大制但用現代MODE
我沉迷左喺world tour 度, 無乜點打過正常模式。 world tour 好正, 又有啲笑位, 同埋真係貼番題做street fighter 。 Metro City 整得好好, 細個玩final fight 啲回憶番哂嚟
琴晚爆左機,玩左廿幾個鐘,係幾過癮,仲有幾個支線任唔識解,無圖示指示,依家開始衝rank,等攻略再解返
唔想二手 靚靚仔仔既三和joystick有邊隻好?
Hitbox ?
未轉嘅都建議轉
Hitbox, no more joystick
而家啲人棄哂搖桿架喇

一係hitbox一係game pad
hitbox即係上下左右分做四個制?
有咩好處?
gamepad又有冇介紹?
game pad係未即係普通手掣?
ps5應該買咩掣打好?
4代之後再入坑
主角們陪伴我哋一齊變老,好有感覺
呢方面S社真係做唔到
呢代較5代易上手,輸入時間都好友善
現代模式似係for 普通手掣,電話remote play/手提版舖路
而家都係用舊joystick玩,用咩掣就返自己就得
有小小閒錢試吓hitbox呢啲比較近代嘅掣都無妨
完全一樣感覺
街4入坑新手玩家,打rank現代同經典模式個差距愈高愈大,經典招+駁招已經可以扣一半有多 現代就減半

用ps5手掣諗住練經典但勁難連,係唔係一定要買joystick先搞得掂
利申打到金牌覺得繼續用現代走唔遠
Hitbox 都支援ps5

主要係而家你都搵唔到有咩掣係贏到hitbox
YouTube好多人講解得好好
可以睇吓先
點解set咗經典模式,同人對打𥅽變咗modern mode?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞