電腦椅有冇推介(16)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
有無五舊水樓下淘寶推介?
IKEA有張好似,叫Styrspel,坐過都唔差,覺得Ergohuman唔會衰過佢
岩岩快睇 見頸枕冇得校角度 同埋腰托位唔係我想要個隻
IKEA算係咁
>$7000
- Herman Miller Aeron
- Herman Miller Embody
- Okamura Contessa II
- Steelcase Leap V2
- Steelcase Gesture
- Humanscale Freedom
請問呢個list裡面邊張最好?直接攻頂
啱自己坐先係最好
每張椅有唔同側重點
一律建議先試坐
懶!
我自己好難坐正正,鍾意死蛇爛鱔坐法
有時又會好似L咁坐法,又會擺腳上檯坐法
就咁睇坐邊張7000up椅好?
ERGOHUMAN 2.0 (企業版) 人體工學椅
ENJOY (普通版) 人體工學椅
講緊呢2張, 見佢沙田有得試, 下星期去試下坐下
盲入一張7K既凳, 我怕你之後會後悔.
上星期去Steelcase 試坐, 試完覺得Gesture 唔好坐, 反而Leap 就幾舒服.
所以都唔係話貴就一定啱自己.
enjoy係2.0嘅金屬底盤版
見佢冇寫明, 但睇圖應該唔係
咁嘅話你買張梳化坐啦
人體工學椅唔啱你
我係leap 同series 2 差不多,最後揀張平嘅series 2 就得
反而明明series 1 同 2 design 唔差得遠,接受唔到series 1
唔係 你當2個唔同型號
依家講緊ERGOHUMAN 2.0 係香港得 (企業版)
正常版係金屬底盤
2.0普通版同企業版有咩唔同?
見ifco個網唔似1.0咁有圖講分別
除左2.0 (企業版) ,
唔見有1.0版本,
定係ENJOY (普通版) 就係1.0版本
我都唔係好識分 ifco同官網啲名唔同 唔同款啲圖又差不多
咁等埋2.0有金屬底盤先買
見巴打話金屬好啲
但特價就完
有講幾時完咩
T07有冇得自己拆開再砌番埋(未買)
房門卡住張床剩係過到個人入唔到張凳
睇開箱好似係幾乎成張完整送黎
我都係吼緊Ergohuman 2.0,但仲未出手,因為IFCO得一個版本可以試,無得比較平貴版本有乜分別。如果價格係優先考慮,有充足試坐人體工學椅經驗,試坐企業版就覺得足夠啱自己,而家賣$2999睇落幾抵。

我就唔了解何以IFCO淨係返企業版,同埋對Ergohuman 2.0唔同版本嘅了解明顯不足。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞