電腦椅有冇推介(16)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
< $1500
- (清風2手) Steelcase Leap v1
- (清風2手) Haworth Zody

$1500 - $2500
- (清風2手) Steelcase Leap v2

$2500 - $4500
- (清風2手) Herman Miller Sayl
- Ergohuman 系列
- I-Rocks T05
- I-Rocks T07
- Herman Miller Posh Express 2
- Steelcase Series 1

$4500 - $7000
- (清風2手) Herman Miller Aeron
- Steelcase Series 2
- Herman Miller Sayl

>$7000
- Herman Miller Aeron
- Herman Miller Embody
- Okamura Contessa II
- Steelcase Leap V2
- Steelcase Gesture
- Humanscale Freedom

清風=天后清風街19號有利行 可用八達通 Tap & Go 俾錢

IFCO 藍色商家

實惠 有巴打第一輪消費券係網上訂 CS成日唔覆 等送貨等勁耐

IKEA/電競椅 同價錢建議買有人體工學既電腦椅

係都要買電競椅就呢張
https://www.hermanmiller.com/en_apc/products/gaming/
用埋舊POST先
張Mirra2(清風)坐左一年 d扶手位有d好深既坑係度
應該係入面d海棉爛哂 想問有冇得搞
~1000筆直
俾老豆玩下電腦上網用
唔常開冷氣
想問有咩介紹
巴打們 想請問有利行有冇試過有ERGOHUMAN PLUS 出現
上次睇好似唔覺有 ERGOHUMAN 係咪唔值得買全新
一日坐幾耐先
平日<2hrs
假日5-6hrs
得佢坐?
我覺得假日唔係連續坐 5 6 個鐘嘅可以唔駛咁講究😂
清風執張within budget 嘅二手已經夠晒
分開可能2-3咁夾埋6粒鐘
唔該巴打
最後買左ergohuman 2.0 俾佢個優惠吸引左
不過最後個優惠都係extend 希望清風冇得執啦
下乜herman miller個warranty policy係唔包網布
坐左3年張aeron就甩左線
2年前左右買左 Corsair T3 rush, 算唔錯,~2100左右,不過宜家右邊手柄下面螺絲開始鬆鬆地,偶爾要手動扭返緊
買Herman Miller 之前可以睇下佢地CEO 取消哂員工花紅之後點講
但佢自己舊年袋左400萬美金bonus

https://twitter.com/dexerto/status/1648386158118707211?s=46&t=AVuYDywquiZ9HPEqb2b9Bg

https://youtu.be/k4HXg34N0j8
請問Ergohuman 2.0係咪2023年新版?
上個po我有請教過,不過未有巴打幫到手。
我喺YouTube睇到2023年版full option都幾吸引,不過喺google竟然搵唔到相關資料,莫講話香港購買途徑。
應該係 岩岩上個個網頁都有寫其他VERSION 陸續有黎
可能你打去問問佢地
尋日試坐我覺得係坐墊唔夠好 個網面有D鬆 拉緊D就正

BTW 有冇FULL OPTION 條片睇下
ERGOHUMAN 2.0 特仕版?
得企業版咋
識買一定唔會買特仕版
膠底盤
可以加錢換金屬 但我冇加
覺得冇咩分別
點解咁講
https://youtu.be/9gUOSQAlmrM
搵唔返條片,不過上面條片都算齊料,係爭tablet mount無mention。

請問你提到其他version陸續有來嗰個網係咪ifco?
睇過幾個網,啲description都講唔清楚唔同版本有乜分別
btw,啲電池有乜重要功能?
係呀IFCO
巴打 個底盤轉金屬同膠係咪差好遠
依家有D後悔冇轉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞