電腦椅有冇推介(16)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
但要自己裝
好似就咁扣住
尋日問個SALE 話要上螺絲 不過估佢都唔清楚
印象中實物好似唔見有位上
巴打都幾熟Ergohuman。請問係咪平平哋買2023年Ergohuman 2企業版,再俾錢買衣架同leg rest夠做?memory setting自己用係咪可有可無?
香港已經少商戶賣Ergohuman,連IFCO啲人都唔熟賣緊嘅嘢,買嘢想問清楚都好困難咁,唉
2代好似唔洗,1代先要
有冇人買左EMBODY果個HEADREST?
2代好似冇衣架,要另外買,1代先有
想問下巴打你覺得 series 1 同 series 2 其實坐落感覺大唔大分別?我淨係知 series 2 個扶手高級過 series 1
都未出貨
一個塑膠外殼包金屬底盤,一個鋁合金底盤。
鋁合金個個就多左個椅補後仰調校
坐感應該冇分別
有錢再升級herman miller
唔係被佢大到個優惠到期都應該會做多陣功課先
因為試過irock 同 有利行 得呢隻同有利行出個隻岩
但有利行啲野係大陸貨 唔敢試

不過依家呢隻 除左底盤 仲要冇衣架 同 坐墊唔夠挺
我尋日都問有冇其他版本
其實冇分別

利申:用別緊金屬底已4年
巴打好冇說服力
鋁合金個個就多左個椅背後仰調校
坐感應該冇分別
我有問過接待嗰位女職員 1 同 2 有咩分別,因為上網搵過都唔係有好清楚講到。佢話 1 個座墊位細張啲,同埋 2 係 1 嘅 upgrade 版。我之後分別坐過,1 係真係細張啲,同埋我個人覺得 2 嘅腰托係舒服啲。
感激
咦,即係IFCO隻平嘢企業版係無得較後仰角度?
我本身係貪慕虛榮嘅人,而且肯花錢喺有設計感嘅嘢度,唔單止拎出街見人,就算放喺屋企,女人用嘅電器同擺設都要佢用Miele、Joseph Joseph、Laurastar呢啲

好多人都追求Herman Miller,係因為好坐,唔係個樣,但我都唔明點解我竟然無話好想買Herman Miller
睇錯,都有。

2.0頭枕加大加寬,頭枕高度及角度調較
椅背後仰力度調較功能
椅背斜度鎖定功能及前傾功能
唔係被佢大到個優惠到期都應該會做多陣功課先
因為試過irock 同 有利行 得呢隻同有利行出個隻岩
但有利行啲野係大陸貨 唔敢試

不過依家呢隻 除左底盤 仲要冇衣架 同 坐墊唔夠挺
我尋日都問有冇其他版本
其實冇分別

利申:用別緊金屬底已4年
巴打好冇說服力
鋁合金個個就多左個椅背後仰調校
坐感應該冇分別
事實係個款係幾靚
坐感應該睇坐墊個網 我試坐就覺得唔夠挺身
可能正常版會唔同???
因為1代個唔同版 坐墊網面都好似有少少唔同
但個底盤係膠既話 會唔會耐用度冇咁長
係咪因為巴打少係屋企做野
我自己覺得係坐得幾舒服 但要係用正確坐姿
有時係屋企用電腦個時 想用個HEA D 既姿態坐 所以我買ERGOHUMAN
係嘅,我唔洗喺屋企做工上方面嘅嘢。不過我就想整返好個man cave,會多啲匿喺入面,所以先想買張啱用嘅人體工學椅。

我喺網度都睇過啲YouTuber講,Herman Miller係意圖guide住大家矯正坐姿。而我就同巴打您一樣,想搵張可以坐得hea啲嘅櫈。甚至我鍾意Ergohuman可以開埋個leg rest攤喺度。
我就長期坐 用電腦同睇電視 所以想搵HEA D 既 同埋中意有突出黎既腰托同頸枕 冇咩牌子可以揀
不過我見有其他巴打話墊腳搵其他野墊仲舒服
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞