電腦椅有冇推介(16)

1001 回覆
7 Like 12 Dislike
咁我想買問下港島區有冇邊到有得試呢張同上面其他牌子
筆直最盡都係6,7k左右
唔太想買2手同埋想有頭枕既話
係唔係得ergohuman或者irocks呢2個選擇
得6,7k左右係得ergohuman或者irocks咋,起碼連燈仔多人討論呢兩隻牌子

一係淘寶HM Aeron囉,不過我問左好耐到而家都未肯定真貨定老翻
淘寶就免了 努力搵下錢第時先再買張真既玩下
而加買住張平啲既坐下算
尼張真係唔洗試,完全唔似HM出品,差過irocks T3
想試可以去posh,中環、金鍾有分店

可以睇吓asus嗰張,好似唔錯
等到雙十一買 gaming embody 囉
有機會7折 加埋red 卡4%回水 埋單11k
咁我不如捕下香港代理減價,之前折哂都係一萬一千幾
Asus我覺得唔值6千幾
一萬一千九坐得開心
雖然而加睇張vantum評價唔係咁好
但係都想知佢係差成點
asus我見好似有2,3張
邊一張先岩
好過買淘寶
行貨雖然保養都係廢 但起碼係真先
睇左成日我個筆直最岩心水都係Steelcase Series 1或者2 加頭枕
呢2張有啲咩分別
評價又如何 抵唔抵坐
Leap v2 vs aeron 大家會點揀
平常公常坐開leap
另外都想問係咪Black Friday官網買有9折?
無記錯應該係 series 1 細同窄啲,料都好似唔同

5 月尾時 75 折買咗 series 2 (腰背選了有墊款),so far 坐到而家都覺得 ok(腰 support 還可以,坐墊少硬),不過始終唔夠 leap v2 好坐(無論腰同埋坐墊),但真係超我 budget 唔捨得買

BTW,建議你預約上去試清楚先落單
買咗ergohuman 2.0 幾日就送到黎
坐得好c服
用左一年半series 1加頭枕
今日T07 neo到貨砌完就比左屋企人坐
其實好好坐
對我黎講只係腰靠矮左少少
但最大問題係個佢應該本身唔預人會加既頭枕
個頭枕勁扁完全唔合人體工學
換佢之前WFH習慣左有時挨後瞓下
換左佢之後幾乎戒左

但宜家坐T07 neo又可以瞓返
除左扶手太闊之外冇咩即時不滿
頭枕腰靠好好挨
蒸燙有無用?
自己都食煙
點解會揀neo over plus?🤔
我都唔鍾意坐網
係咪用Quantum 4.0 真2.0先
唔鍾意坐網
但坐左一晚都真係焗過series 1
布料有唔同
Steelcase一步到位係咪leap v2
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞