終於追完Game of Thrones 搞到個人好頹

592 回覆
615 Like 15 Dislike
westworld theme song 都係同一個人
Lost係值唔值得睇
啱啱睇到第一季一半 已經想棄
冇咩劇情 淨係野外求生 再講吓角色backstory 咁好悶
放棄啦
唔好再浪費時間入垃圾劇
啲角色background story 先好睇喎
第一季尾開始多啲野睇
有啲角色個故事都有趣,但整體主線劇情實在爛得太痴線
如果唔係特別鍾意啲角色其實可以放棄
屌! 點解佢唔係azor ahai
如果你鐘意睇返啲角色既過去, 發生咗咩事可以睇
如果你想睇主線, 神秘, 可以唔洗睇, 好拖時間亦唔吸引, 即係同第一季差十萬9千里
最後兩季變咗怪力亂神
開頭明明係用啲科學裝置防禦黑煙,最後變咗用驅邪粉 又出埋啲聖水、兩個類似神嘅物體唔知做乜鳩
其他劇更爛都只係水準下降,但Lost嗰種爛係完全跳晒tone
Jaime
呢套係我睇完都唔知自己睇咗咩, 時間太長係一個問題.
一個故仔要用幾年睇呢我好多時都唔記得晒
fringe 呢啲, 一季或一集一個故仔係好, 不過一集一個又冇咩追看性
或者係分皆段, 好似walking dead, 主角未死都已經覺得拖, 睇到主角死9咗就唔再睇, 就算棄劇睇黎都算完整.
24呢啲一季一個故事就最好, 早期season 唔連續睇 都OK . 呢套係真係最癲唔洗兩日就煲晒一季, 自己同套劇real time 一齊咁濟 不過都係越拍越重覆同太9up, 雖然有時都緊張
24後尾有啲都好拖
咁激
個仔jump同段音樂先正
橋段都有重覆
永遠都係內鬼
係....
不過睇完成套好失落.....睇咗咁多年
之後黑人嗰套legacy 冇睇
好多fan theory 有估佢係azor ahai

不過原著好多主角都可以過份解讀咁岩個預言, 大家同Melisandre一樣都係估估下咁, 要等肥佬出書解答
於是啲人會估Valonqar亦都可以係
HOTD出咗新選角

呢個Alys Rivers 太後生
個演員好似先得34歲,但氣質的確幾似女巫
冇4張唔好同人扮Milf
仲有冇啲劇
好似GOT, stranger things, walking dead咁都係奇幻/ 魔幻做主題

House of the dragons 要等到2024有排等
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞