終於追完Game of Thrones 搞到個人好頹

592 回覆
615 Like 15 Dislike
追到第五季知道爛尾之後果段戒
HOTD對比GOT啲造型好柒,啲衫好似唔夠經費咁
但睇完S1覺得班主演雖然唔係個個一線,甚至唔多出名,但好多都好好演技,外表對我嚟講已經相對唔係最重要

有冇人睇埋HOTD? S2啱啱開拍,預計2024夏天開播
其實係啲人彈啫
Rhaenyra兩個根本都係上鏡(執)靚過其人
Olivia Cooke已經算係咁,同埋其實其人幾後生,到太后時期其實係扮緊老
HOTD對比GOT啲造型好柒,啲衫好似唔夠經費咁
但睇完S1覺得班主演雖然唔係個個一線,甚至唔多出名,但好多都好好演技,外表對我嚟講已經相對唔係最重要

男角真係幾buff

不過我都講哂題外話,下季主要係TGC同埋點都要有Cregan Stark
綠黨全家靚仔靚女搞到我好期待Daeron嘅選角
吓?即係敲定最少三季?
咁嘅話重要角色會好貴
8集唔會拍得哂
都可以肯定都少三季
HBO話最少都4季,仲研究緊幾多季大結局
我估最燒錢都係龍戰CG,HOTD主要角色後來都係得返Rhaenyra、Aegon II、Daemon、Aemond、Alicent、Corlys姐,次一級就Cregan、Tyland、Alys,GOT S8多佢哋成倍
越諗越嬲
明呀… 睇到Jon Snow 由開頭做night watcher到知道身世依個位的高潮,到龍女癲左屠城依個垃圾位簡直晒我時間睇…. 龍女果時仲同矮仔講要提佢唔好好似佢呀爺定老豆咁癲,點知矮仔都比佢調走
爽呀,Jon Snow型到癲

搞咁耐最後都係要返返去做night watcher

佢細佬做皇帝點解仲要做night watcher呀,Night King都死左,唔洗守牆啦,牆又爛埋….
性本愛幽山
佢做左境外帝
得佢一個人喳
真係好撚癲,果陣兩母子佔左勁多戲份,主角咁款,一野死晒
咁佢係The Prince that was promised 唔係the King that was promised 吖嘛

而且都符合肥佬對預言嘅設定嘅,聽落好聽嘅預言通常悲劇收場,只係劇本真係太差
原著啲同性戀角色都幾多
第8季抽返最core嘅 concept 出黎唔係唔得,只係所有鋪墊太柒
我覺得造型除左啲銀色假髮之外其實都好好嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞