終於追完Game of Thrones 搞到個人好頹

592 回覆
615 Like 15 Dislike
唔明未講黑火要點拍Dunk and Egg
鳩估HBO想等HOTD完晒先拍掛
其實私心唔想HBO拍黑火,已知Velaryon係黑人,姐係Daeron I同Baelor I係黑人,如果Viserys II個老婆都改做黑人,黑火血鴉西芯全部都變晒黑人

Btw死肥佬仲話要親自編劇,好心佢at lease寫埋blood and fire先搞其他嘢啦
正傳除咗Renly同Loras仲有邊個唔係好記得
我覺得Margaery bi bi哋,Euron搞自己細佬但似撚態多過gay
Oberyn 同佢情婦
Jon Connington
Laenor
黑火二世
見有人估肥佬係想係劇到完成Dunk and Egg 就算,佢對Dunk and Egg嘅熱誠應該大過血與火多好多
我覺得啲detail位GOT做得有心機啲
HOTD太簡單,王室同普通貴族嘅打扮冇分別咁

GOT啲盔甲同刺繡勁華麗
其實Daeron 同Baelor 咁計都最多得1/4 velaryon 血統,而且佢地改唔改編埋佢兩個都成問題,(雖然幾想睇龍騎士)
其實血鴉幾肯定唔會係黑人,除非佢改埋舊劇設定,而且HOTD入面blackwood 已經係白人,已經唔講條友係白化症
我覺得將一兩個高貴私生子改做黑人又唔出奇
血火已經係佢逃避冰火嘅產物,又搞多壇新嘢出嚟逃避血火,懷疑佢有舖癮
嚴格黎講佢一直逃避緊Dunk and Egg
暫時淨係睇過冰火同血火 但我見dunk and egg唔係喺七國騎士嗰本有講?
A Knight of the Seven Kingdom 係三本dunk and egg (The Hedge Knight, The Sworn Sword, The Mystery Knight)加埋一齊
但肥佬話寫完WOW 先繼續,黎緊supposed 仲有:
The Sellsword
The Champion
The Kingsguard
The Lord Commander
講你聽都唔知咩人啦
WOW真係有機會寫得完咩
唯有祝佢長命百歲身體健康壽比南山
係咪想講好嘅唔靈醜嘅靈
手快快
黑人有咩問題?
同埋會洗牌,你睇現實中MJ嘅仔女其實都唔係好黑,佢兩個仔直頭係好典型Latino樣
Viserys II個老婆都係東方大陸,但係可以係Latina嘅啫,同埋Targaryen應該係白+銀髮。
同理,唔少大家族啲genes都唔似現實,好似任作者寫咁。
Baelon搵Latino做都得,而之前已經有Martell出過場,大家都知咩面孔。
Baelor點解要搵Latino做 跟hbo設定唔係應該搵返黑白混血咩?主要係班Targaryen官方畫像都明顯係純白人特徵,我個人先入為主唔希望有大改動啫

Btw Viserys II老婆係黑人只係我自己跟據美國近年影視改編趨勢嘅ff,唔需要認真
我寫錯,Baelor Targaryen,Daeron 2嘅仔
Rogare家可能真係搵Latino,但係都係嗰句,龍家基因超強
Aegon 4嘅野種就有機會咩膚色都有,不過
唔好大改Daemon I, Shiera呢幾個就算
搵中國人做其中幾個我都唔拘
我覺得龍家基因麻麻地,長期靠亂倫維持血統,最強應該係The seed is strong Baratheon
變左搞內政冇機會比佢出奇兵,由其喺打杖到。龍母靠龍推撚晒兵,係去到啲城先有阻力。內政又唔夠太監突出,內政外交龍母又忽既嗰排,講又唔聽,我係佢都覺得做唔到啲咩,晒左個角色,諗住有人賞識之後睇到佢威
黑白對決?
好多人話係開頭就死晒 點都唔會係呢個先
lost 同 heroes 兩套都睇得好辛苦
當時係每星期睇, 不過成日睇到都唔記得之前講咩,lost 間中都有一兩集好睇
開咗個頭唔想棄劇, 想佢快啲完, 佢又好野以為冇呢點知又有下一季
成套野唔記得講乜, 只記得條女係煩膠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞