終於追完Game of Thrones 搞到個人好頹

592 回覆
615 Like 15 Dislike
應該除咗Bolton家剝皮之外最恐怖嘅死法
btw好在無影到切 Theon JJ同剝皮出嚟
細個先cute啫
不過話時話
Iron Islands 原來本身係行選舉君主制
https://gameofthrones.fandom.com/wiki/Kingsmoot
Rain of Castamere 好正
但啲guests:
Bastard war 後已經廢廢地
去到尾二個季已經屌爆
最尾屌到爛屎眼
好鍾意Catelyn個角色同個演員Michelle Fairley都係
Robb 比Roose Bolton 隊冧之後個下絕望大叫真係入心入肺
不過放走Jaime 呢下真係錯咗
雖然係愛女心切 但對家咩人佢應該清楚
其實Tywin 三個仔女都分別繼承左佢嘅優點
Tyrion 聰明
Jamie好打
Cersei夠奸

有一幕Cersei 覺得唔應該重男輕女,應該要俾佢繼承Lannister 家族先係最適合
Tywin 串佢 有冇諗過唔俾你繼承,其實唔關重男輕女事而係你奸有餘 而智不足

之後事實亦都證明咗 Cersei 除咗愛護仔女呢點好之外,真係成個癲婆咁
Agger 仔女各自繼承Tywin一個優點
btw 其實唔係好明Cersei做乜鳩請隻High Sparrow做主教...
佢點知啲麻雀一定會捉Sir Loras
*Ser
2日前又話開新series
係2015年寫完嘅小說

https://www.instagram.com/reel/Cq8g9aFJc61/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
如果黑人Cersei/Margaery 嘅話真係屌出聲
Tywin 好打咩?
Dunk and Egg 未寫完的
傳聞就係流出咗 所以先從頭改哂個結果
High sparrow呢班極端七神信徒
其實應該係寫嚟
暗串基督教唔畀搞gay 呢啲荒謬嘢

Cersei想利用宗教打擊Tywell家族
咁百花騎士 又係舉國上下都知佢搞基
所以第一個捉佢正常
只係佢冇諗過 宗教嗰班狂熱信徒 可以連佢都搞埋姐
因為西方/ 穆斯林嘅世界,宗教嘅影響力其實可以大過政府
sor 講得唔好
呢個series 確實係未寫完
呢本係第一本啫
去到S5 已經唔多好睇...
有冇link?
佢有邊套唔係虎頭蛇尾 同埋佢好多野都係抄, 例如Fringe=xfile, Alias=la femme Nikita, Lost = gilligans Island + the prisoner, 星戰7懶到就咁copy返元祖星戰劇情...仲有好多好多, 唔明點解佢咁受追捧
樓上有巴打有link
我自己之前睇另一條 不過殘體字我唔放link出黎
你直接youtube search 權力遊戲 結局 跟住應該有條講黑客泄露版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞