終於追完Game of Thrones 搞到個人好頹

592 回覆
615 Like 15 Dislike
呢套skip劇情 只睇露點場面
唯一keep到高質
耐唔時都搵返黎聽
好想聽live concert
BTW Westworld 配樂一樣咁正
都係出自Ramin Djawadi
聽佢做訪問話差幾個chapter就寫完聽咗唔知幾多次覺得佢都擔心自己寫出嚟符合唔到讀者期望 始終套戲頭幾季真係神枱級 佢就算就咁比個寫作大綱當寫完我都無所謂
佢arc development係圓形
最尾打反派啲次序改下會好好多
由一開始第一季已經舖緊屋企人恨不得佢死啦

佢老母因為生佢而難產死
所以佢老豆同家姐都覺得佢係掃巴星,由細到大都唔鍾意佢、撚鳩佢

彈佢賓州、要佢玩屎、搵士兵輪佢條女大米
(書度有講條女係真愛,劇度cut咗 淨係話夾埋老豆搵人做戲玩佢,佢逃獄過大海果陣先知真相 灰咗勁耐)

佢唔係無試過放縱架
頭兩季都係講佢去到邊都係瘋狂飲酒call g

係到之後老豆煮重佢米,判佢死刑先無彎轉,搞到要投靠對家啫
所以佢果條線咪廢咗
我都鍾意呢個角色
但睇果陣都O咗
應該係屌D&D喺到9寫
好明顯啲人冇睇劇同書先咁諗
Tyrion
1. 係GRRM最愛角色之一
2. 佢嘅動向亦都係目前小說未寫完
而獅家下場亦都係寫得勁差,點講都係GoT應該由第五季結尾重寫
第六季結尾先重寫都爭緊截
入嚟就係睇佢
狗狗死左屌你老母啊Bolton
Tywin本身勁
Tywin做主之前Lannister家族好似廢廢地
22樓先有
佢做緊Hand of the King
其他家族都係淨返d on9仔 wor
淨返有腦少少既
Bronn有錢去養老
Sansa北方唔撚理鳩你
除非植物仔扯到旗
下任國王除時變返lannister家族
如果你認為嚟啲係鋪排、伏筆咁我無野講,各花入各眼,只能講game of thrones 係我眼中唔係咁
其實書最後係點?

我覺得8季尾結局唔算好差都合理嘅成件事,不過就唔算好睇囉

都明白龍女嘅心情嘅,花咗咁多時間咁多心血結果又係因為一個有撚就大哂做皇位
睇過咁多JJA既影視作品,冇一套係鍾意既

名大於實
重有HoldTheDoor
血色婚禮太極端
但係robb背信同大環境下,frey同bolton都會棄盟調轉槍頭
未有結局
問題係有Jon Targaryen同Aegon Targaryen兩個都係仔
Dany呢個角色就算係GoT都係重覆緊Rhaenyra嘅故仔,同王子爭繼承權。
睇tv好難明bolton點解係血色婚禮後可以明面上穩定局勢
因為無左barbrey dustin呢個影響北境平衡既角色
咪係
有龍唔用,一野就燒清班Lannisters
重要因為白癡捉whitewalker plan少左隻龍

一手好牌
一條街磚34567同花順
一條葵扇12345同花順
其餘三隻2
出先
但佢玩拆散逐隻出....
star wars 佢有份玩爛DKLM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞