買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
唔好意思,另外想問埋睇片最上同最下有時會有黑色一條粗橫間,睇得耐呢樣嘢又會唔會有燒印問題?謝謝!
會平少少
amazon basics
sony 50X90J
諗左兩個星期 屌唔屌得過
諗到頭都爆 呢部XR-50X90J 定LG 55" OLED TV B2 OLED55B2PCA好
平均每個月都會減D
D字幕會變同不停轉,唔會有問題
真係非常長期咁樣睇先可能會中間暗,上下黑邊光左,不過如果你套套片都係咁,就算光左暗左都冇影響啦,你又唔會長期長時間睇21:9電影
巴打平時睇咩多,B2基本上全方位輾斃X90J
Step巴
想問下 筆直10k
想買部55寸電視+soundbar(就咁一條既款)
入門版就ok
平時用黎睇下電視 netflix呀咁
有咩好介紹
LG 55" OLED TV B2 OLED55B2PCA 行貨
$85XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN5 影像處理器
8. 光度630nits, 最高720nits
9. 2.0聲道喇叭, 共20W輸出

SOUNDBAR: DENON S217 / S216
信仰呢樣野種得好深
感謝
屋企人會睇跑馬(次次跑都睇)新聞台(一日可能睇2-3個鐘)
同埋放電腦個位會有太陽曬住
用oled會唔會容易燒印?
Zeskit Maya
Samsung 55QN85B 行貨
$79XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. 直下式MINI LED背光, 576個分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar

SOUNDBAR:
DENON S217 / S216
你係冇位放企架, 定係唔比加後置
其實有SOUNDBAR已經幾好了~
就咁放沙發就冇位
如果放stand, 支stand又夠幼身是有位的
當然家人係永遠最大阻力
老母老豆其中一票反對都唔成事
我唔太滿意Q990B個SUBWOOFER
空間同budget 所限,q990b都放唔落,一係930,一係800
我意思係三星個SUBWOOFER唔太夠力, 即使+6
不過以價錢, SURROUND同一套完整性, 三星係冇得輸
我自己諗緊JBL BAR 1000
想問,如果計藍芽版本黎講,係唔係得三星係最新,其他牌子都只得4.0同5.0
陣間去買polk隻ax sr
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞