買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
保唔保我覺得係睇你對電視知識同口才多啲

已經幫人換過SONY OLED
多謝step 爸,南條,迪路獸咁多位巴絲打
追左好多po 先敢衝
商場十送一個優惠係咩優惠黎???
我已經睇咗A95L,唔敢講係好過A95K,覺得各有各好,所以你入咗手其實冇蝕到
APITA啲商場優惠嚟,好多個post之前有人break down咗,網上係冇寫出嚟的
C服晒
所以而家好忐忑55吋換C2定係A95K,換罪大就要上牆,C2就要諗Sound Bar配乜
主要都係睇吓動畫、電影、Netflix、打下Switch咁樣
係呀,歐版Philips好撚正,但喺香港要買竟然要搵啲奇怪方法喺大陸代工廠度攞貨如果可以有水貨舖幫手的話會吸引好多,自己搵集運真心唔係個個承受到個風險
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=345034
https://youtu.be/6-FFjOH9MjI
回來香港未?
你自己決定
budget?
回咗
好好休息
你最遲5月頭好買2022款,5月尾轉款到時新款貴1倍以上,你就咩都買唔到

如果你仲覺得現在既價錢貴
如果你非常怕burn in就買番LCD算啦

Sony唔保燒印
Sales只會推薦佢想你買既型號,唔會為你著想,佢只會為自己交數,佣金著想
電視壞唔壞好多時睇彩數
筆直應該6-8k左右
其實依家50"係咪比較少有 見普遍都係55
梳化同電視櫃有2.5m 55"會唔會太大
2.5米正常需要75吋
應該聽日啲人就會沖哂去買 出左消費券
依家用緊部40"" 驚一下跳咁大老母唔慣
同堆筆直應該應邀唔到
咁65吋勉強夠

50吋同55吋都common
唔係呀,50寸如果LCD標準係寫50寸,OLED標準係寫48寸,都係一樣咁普遍

LCD常見標準係43/50/55/65/75/85/100/110

LCD全尺寸標準係19/24/32/37/40/43/45/48/49/50/55/58/60/65/70/75/80/85/100

OLED標準係42/48/55/65/77/83
見有d型號55"起跳
BS都無野睇,就算清到數到幾多條毛都無用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞