買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
55" av 生活,12980 2000超市/soundbar s800b
仲有冇額外$300超市禮券?
今日最後 2000超市/soundbar s800b
心動就去望下啦
最後扑咗 Sony KD-55X85K
因為屋企有老人家長開電視,平少少,壞都冇咁赤
連 Sales 都話買 85k CP 值高過 90k
計晒回贈、Coupon 去咗風摘買 $6,580(包運、除舊、上牆架連安裝)
(AVLife 其實平多 $100)

不過 90k 都唔係貴好多,但送 soundbar ,平身有,不了
上次問無,但,消費卷前買有個早鳥優惠,無問咁details
Q70B
恭喜巴打

行貨電視只有一分錢一分貨,沒有CP可言
琴日我望咗陣SONY A95 同 SAMSUNG S95 , 硬係覺得S95 色水好d, 2個分別其實係邊?
都唔同畫面模式,沒有比較意義
分別咪影像晶片同畫面調校唔同

Panel是同一款
真sony冇film marker mode 要自己較先有
Sony可以用電影mode, 自訂mode, 都色準
90k 定價貴千幾二千,雖然送 soundbar,但得物無所用
你覺得姐

X85系列用既晶片其實只是2016左右既野黎

X90K有最新晶片,光度高一倍,睇HDR片係另一回事

不過如果只是老人家睇電視台咁X85K足夠了

已經未提OLED
Sales大部份都唔可信,我就主力打擊Sales既垃圾理論既
想問下Sony KD-65X80K定Philips 65PUD7906好啲?又或者同價位有冇其他仲好?
香港果D入門PHILIPS唔好考慮了
AvOutlet $27050
同價位冇其他更好
基本上相同價位既機唔同牌子也沒有太大分別
唔同牌子都係睇住對方產品黎出
唔該晒巴打
55 黎講
X85 同q60b 邊部會好d ?
價錢好接近
X85
X85K係同Q70B同級
留明支持
一句講哂song 65’x90k 萬三蚊值唔值得買?定係買LG 65’B2 ?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞