買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
多數都換Panel啦,巴打怕什麼
用過3叔電視都怕
3年保養成日自動reboot換過幾次panel同parts ,換到個師父都認得我地
過埋保就幾日就死多次自此blacklist
純粹唔好彩,亦都可能果款本身有問題
沒有永遠不壞既電視

我一向持開放態度
想問step巴,LG C2同三星s95b邊部好啲?主要睇netflix同打ps5依家兩部價錢都差唔多同埋想問下如果6月先買通常仲有無貨?因為應該要6月先搬屋
6月買應該冇貨或者要周圍搵

S95B比較好,不過唔支援DV
5月初買啦,如果冇貨你就玩完,要比貴1倍以上買新款
如果睇Netflix 嚟講,有Dolby vision嘅C2 HDR效果會俾s95b更好嗎? ps5就好似無Dolby vision
收到收到,問下可唔可以落訂留貨先
冇對比過,我覺得基本出到HDR10已經足夠,部機本身表現更重要
AVLIFE可以
清楚哂,依家目標明確,唔該哂step巴🙏🏻
AVlife好似3個月定半年

avoutlet好似30日

不過avlife買要留意贈品換領有期限,要問下佢點處理
you are welcome
大型專業電視及影音產品專門店有得留貨, 減價都已經減到7788
想買就唔好等la
C2最有可能首先下架, 建議你去問一問sales幾時斷貨, 有答案返黎同我地講
細訂3個月, 全訂半年, 好似係
巴打消息好有用,不過用 AV生命 會更易明白
因為見AV outlet個淨機價好似平過AV Life
所以邊到平就諗住邊到買,同都見首頁有推介AV outlet
avlife要問折實價,另外如果計埋贈品價值,佢好大機會比avoutlet平

不過如果你唔想煩贈品就avoutlet方便
因為暫時見avlife網上寫$16980,可能真係要落去行一轉問問價
網上不是最update

另外佢下面有寫埋有什麼贈品
佢送1000禮券同soundbar ,soundbar就無咩用。
Sony 4K 75吋 2萬內筆直 有沒推薦 平時睇戲睇劇睇波

另外Sony XR 75x90k 係咪舊款機
soundbar可以試下自己賣500-600
或者直接叫佢換多400禮卷比你
巴打請問三叔/panasonic 50" 55" 邊款最抵
公司要用買兩部 平靚正就ok 唔洗oled 咁高級
LG 用過都怕怕,再買又壞又比人屌
TCL 又好似信唔過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞