買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
自己夠用就得啦巴打 追唔晒
佢話出左消費卷加價都唔奇
當然佢想我今日落訂先啦
我諗早鳥同等佢27先買個價差唔到 到時如果無左早鳥 又無埋部機(4月尾可能已經無埋就dump春要去啲不知名店到買) 為左幾百就算

反正Q930b 諗諗下可以27號先買
但佢都係回左200 早鳥卷 其實都唔慳得多 3成訂都係17xx 佢uny優惠都係100-200蚊uny劵 可能未必有早鳥咁多
到時實再平,尾數可以十送一,都即刻平多幾舊
估唔到女人都咁有要求 我女朋友理都無理過cls
同我諗法一樣🤣🤣🤣,買q990b 個陣已即刻又再平左,相比另外幾間大型電器鋪,即使用埋佢地d 信用卡優惠
但就無左早鳥卷$700

其實都係差唔多 當然 如果到時佢用另一個名送呢700 蚊既劵 就可以平多$700
但step 巴好言相勸 都係4月中入手
到時全部換晒G3 就仆街
同埋lg 送1000 蚊劵好似去到4月21 only 有少少提示咁
未送貨應該可以改單
係呀,所以我都出左手咁解。samsung 應該都玩到月尾,係差在唔知會唔會斷貨掛。佢個samsung 自己送野都做到月尾30號
係🙈🙈
早D買安心左
咁你改唔改
好糾結..落左訂A95K應唔應該轉番去S59B 差5千幾半部S59B價$
呢句「要錢唔要貨」可以加入post頭轉款嗰段字,因為我覺得啲人仲係唔係好明每年呢個時間係發生咩事(滴汗sticker
一定會出,因為每年一定會轉款,會留好少數舊款
佢出咗OLED內置環繞燈,只係香港冇賣
A95K好啲
should i ?🙈🙈🙈 改左就房廳都s95b/房就g2, 廳就s95b
剛剛到喺AV 生命 樂富店訂左部65A95K
$28980
三成訂,尾數27 號俾埋個時可食商場十送一

安心晒
雖然喺日本睇咗好多機,酒店唔係Regza就係Pan記,冇一次Pan記可以成功用佢個iPhone app share畫面(佢仲要唔支援Android)

Regza睇電視台係好過睇streaming服務,電視台畫質比Panasonic好,睇4K台會明顯啲,而且字幕有得customise半透明(或者Pan記都有,不過真係開曬全部menu,冇一個位有得校),睇streaming就都係SONY好,Regza會偏flat同灰黃(尤其用電影mode,大家要留意),不過黑位同對比絕對冇問題

SONY同Pan記睇電視台係平排,不過香港機tuner唔同,至少日本機係咁

其實有好多資訊,不過目前諗到可以share就係呢啲
求介紹
主要老人家用 想要50-55"
考慮緊罪大/lg
平時應該都係新聞 netflix
有機會玩下switch
好似見罪大定價比較貴 係唔係當買埋售後服務
其實出問題既機會大唔大
恭喜巴打入手靚機(狗流口水sticker
百記啲Sales 好hard Sell S95B,問佢攞A95K, C2, S95B比,佢真係踩到C2同A95K一文不值
部A95K開光度最大黎做Display,玩到個D+ Logo烙印勁明顯
佢話Sony保養唔保烙係咪真?
如果老人家就Pan記LCD系列,香港機睇電視台係好啲,同埋佢就5年保,不過記得幫老人家set好曬啲嘢先,佢個menu有啲複雜

罪大LCD都唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞