買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
本身有65a90j

好似50x90k
都夠做

睇落差唔太遠
ok
Pan記去返信興自己開嗰啲專門店買啦,價錢都係差唔多,有時一樣有折扣。
請問平時都係睇吓Netflix,打吓機!50吋左右邊款比較好?價錢$10,000樓下,麻煩你!
想問部三星Q60
睇緊同關左
有時會有d 達達聲
類似你鏈到個電視機殼d聲

係咪部機收得皮?
早幾日見到55寸LZ1000H 喺PanaShop 賣緊唔使一萬,真心抵,依部嘅畫質係靚過LG C2
LG 48" OLED TV C2 OLED48C2PCA 行貨
$93XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. 有HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC
7. α9 GEN5 影像處理器
8. 光度700nits
9. 2聲道喇叭, 共20W輸出

Sony XR-48A90K 行貨
$99XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
4. GOOGLE TV 系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
7. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
8. 光度700nits
9. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
10. 2聲道喇叭, 共20W輸出, 1個5W低音喇叭
電流聲?
我覺得LG C2標準mode靚過Sony標準mode

陳列機?
想問下見到友禾賣Pan JX700 50寸 $3600 有找
想買黎比老野用一般睇劇集 YouTube ,唔高要求
易用唔難搞就ok
4間廠唔計貼牌大劣閪50寸黎講最平
屌唔屌得過? 定加幾百上三星BU8100?
謝謝巴打
無話係陳列機
建議買以下

Panasonic TH-43LX800H 行貨
$42XX
1. 60hz IPS LCD PANEL, 對比度低(1000:1), 黑位漏光泛灰, 可視角好
2. 有Dolby Vision, HDR10+ Adaptive, Dolby Atmos
3. 沒有AirPlay 2, 沒有HomeKit
4. HDMI 2.0x3 支援4K60, ALLM
5. HCX 影像處理器
6. 只有ARC, 只可以回傳有損音訊去SOUNDBAR
7. ANDROID TV 系統, 多APP
8. Hexa Chroma Drive Pro技術,以3+3原色令真實色彩再生
9. USB HDD 錄影
10. 5年保養
睇錯尺寸,冇野了
Pan記睇電視台特別好,如果有錢建議上49LX800H
就係想limit個budget
LX800H 我見到4千中
而家JX700 3千中
想問下果1000 蚊值唔值?如果普通用
同埋UB8100 貴幾百又值唔值?
都似
JX700H因為面板排列問題, 畫面清晰度比較差, 可視角比較差
三星遙控冇數字鍵, 老人家用未必好, 另外得3年保養
你搵到JX700H實機既話咪睇下是否OK
未過保咪CALL保養CHECK下
唔該晒巴打
佢而家用緊D 720P 40寸起晒粒

如果只係同現有最新嘅4k 電視清晰度差少少咁我都係簡JX700 了
最緊要5年保無獲氣又平
請問幾時出?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞