買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
錢姐
搞到42用戶好似狗咁
好多高階LCD都開始唔出43吋,係得三星仲有

我冇話係狗吖
A90K今年應該繼續賣,想平可以慢慢等
想請教netflix dolby vision 有冇得熄左佢?佢冇得揀自訂setting淨係得3個preset 但啲色搞到奇撚怪怪
用緊sony x85j
想問下部電視一著機就白畫面…之後五紅燈係咩問題
抆插蘇等一陣再插返就正常開機,不過要氣溫暖先得,氣溫低既話都係開唔到機白畫面
想請問Samsung Q60b 配 sound bar Q700b 出唔出到 Dolby atmos ?
可以
已課x90k+signa s4洗錢真係好開心
恭喜巴打
thx stepbor 講左咁耐
我最後係Av..生命買左LG 65吋B2 ,中配左條天龍 soundbar B2 賣緊14k 尾
睇netflix disney+ Viu
打switch
買65 a95k是否任性?
佢送個soundbar係咪仲屎過電視聲?
出42吋應該係想食埋mon市場
有幾個mon廠都用黎出42吋oled mon
恭喜巴打
不會任性

一定好過電視聲
屋企部Sony用咗6年幾終於出現鬼影 + 白線

想問下屋企兩老都間中鍾意cast youtube上電視,多數用windows laptop,呢個function要keep到嘅話,係咪得Sony同Samsung可以揀?
買番Sony方便
舊機係KD-55X7000D,如果計而家嘅X85K已經完勝?唔該
對,完勝

不過都建議上55X90K, 55A80J
OK,聽日同屋企開會討論
OK,聽日同屋企開會討論
現在4月中買2022電視係全年最平

巴打岩時機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞