買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
高階LCD係開始55吋或以上先有

OLED就仍然有48同42
你2.5m一定係7字頭架喇,除非你budget/空間唔夠

電視越清係要越近眼睛,同埋我已經post過醫學文獻證明睇電視壞眼原因唔係距離,而係觀看時間太長唔休息
筆直得6-8k
咁呢排係咪去樂富av人生最抵
樂富av呢兩日勁好生意
放心,A95K啲貨足,我話嘅
LG更加唔使驚冇貨

除非你係講緊G2
真,其實電視買得太細睇得仲辛苦,因為要強迫自己用力去睇一個細位置
g2 呀我講🤣🤣
G2少貨不過未去到冇貨

而且G2靚嘅時間好短
有冇巴打知道
可唔可以A鋪比訂 月尾再去樂富比尾數?
聽講 要俾3成訂以上先可以hold over 1星期
Sony XR-55X90K 行貨
$76XX
1. 120hz 廣色域 VA LCD PANEL, 對比度高(30000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式LED背光系統, 48個分區控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度870nits, 最高970nits
10. 日本製
11. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC

Samsung 55QN85B 行貨
$79XX
1. 120hz 廣色域 IPS LCD PANEL, 對比度高(80000:1), 黑位相對黑, 可視角好
2. MINI-LED背光系統, 576個分區控制LED光暗, 改善黑位同對比度
3. 有AirPlay 2
4. TIZEN OS系統
5. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
6. NEO Quantum 4K 影像處理器
7. HDMI 2.1x4, 支援4K120, VRR, ALLM, FREESYNC
8. 有2.2.2聲道, 有OTS功能(物件追蹤定位發聲), 共60W輸出
9. 支援Q-SYMPHONY
10. 光度1100nits
11. 32:9, 21:9超闊遊戲視野與Game Bar
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞