買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
被迫,唔知算好彩定唔好彩,一收燒廢券就谷住洗錢
最遲5月初好買,太遲斷貨,之後轉新款,價錢貴多1-1.5倍,回到上年6月水平
應該都係幾日內會搞
等你消息
$19380減返PS5機價$4380
部機15000仲有耳機有活動架 的確係幾抵喎

不過信用卡回贈就唔好計
想請教一下sony xr-55x90k有冇wireless screen mirroring可以連接PC試左好耐都唔得,airplay反而轉input就有
用chrome開chromecast
chrome cast tab/screen係得,但如果其他PC video player / firefox有冇得搞
Win10加左wireless display function, 已經連左同一個wifi,好似都搵唔到部電視連
chromcast選投射桌面 唔得嗎
今日問左。佢地會幫忙跟SAMSUNG講聲
咁x81k?

Motionflow™ XR 240同400分別?

好似近似乜都一樣?
step巴,入門級soundbar最好係咪denon s517?
仲有冇其他推薦
你既入門級定義係乜野
S517已經係S系列入面最勁, 樓下仲有217, 316, 216
即係budget唔多 大概$3-4000呢啲價位
4000夠買Samsung q800b la
加埋後置都係4480,等到27號樂富仲有平
不過42" OLED要打得贏LG好難
我呢邊LG 42" C2全新貨尾只要799USD
已經忍唔住入左2隻
想42以上 睇波4K 動態捕捉比較好既話推薦邊部預算8000下
其實而家電視係咪已經唔係得Sony獨大?
新手問題想問吓喺格價見到有啲寫住智能電視
有啲寫住Google tv佢哋嘅分別喺邊?

智能電視即係用自己嘅系統?

如果想睇Now E 係咪一定要買智能電視?
我都買咗S517 都幾滿意
如果under $3000呢?
想問4000蚊左右50吋邊部最好? 我見啲數據都唔係好睇得明
好似x80k最好? 係咪大家都推?
最入門係佢,你呢個budget係冇選擇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞