買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
Step巴
聽完你建議本身諗住買55bn8000再配條dht-s217
兩老睇完覺得55太大 最後買左50qn90b

Step巴點睇
整唔到多數退錢, 或者換同級新款
三星保養一時時, 之前有巴打55Q95T旗艦壞, 都換左55QN95B定55QN90A比佢
50QN90B好好多, S800B都可以
有位就買埋SWA-9500S後置喇叭比S800B
想問下係咪都係跟你個setting去set就得
可以
Thanks step巴
記得唔好自己開箱
收到
佢話到時放貨會包埋安裝掛牆
係咪應該唔會有機會俾我屋企人自己開到箱
正常送貨係AVLIFE
開箱裝機掛牆係SAMSUNG師傅
係2批人黎

你自己開箱, 部機有問題, 你負責, 當人為
師傅開箱, 部機有問題, SAMSUNG或AVLIFE負責, 安排換機
送貨同開箱裝機未必是同一日
收到感謝step巴
搭單問,我部 Sony 係咪收得皮冇得搞
55 吋換乜牌子好

咩型號, 過保未?
sony kdl 55w800c

冇保啦,2016年年頭的 😭
建議換機, 1080P電視
今日本身想去睇下有無Qn95B睇,之後望望下就睇左部LG G2,望落G2又真係唔錯

但如果比較的話,OLED 同 neo QLED係唔係無得比?

同時唔知Samsung 嘅game bar 實質用途又大唔大
NEO QLED只是LCD電視, 除了光度高之外, 其他地方完全比唔上OLED
因為我見兩姐嘅價真係差少少,然後LG又有5年屏幕保養,又真係幾吸引
哭出來,消費券加價期換機

見到𠵱家一推OLED XYZ 好似火星文咁
放心,望多一陣就慢慢分到,我情況同你一樣
1. 現在4月份買電視係全年最平
2. 7年機其實差不多, 壞機好多時睇彩數, 使用環境同習慣, 彩數佔5成
3. 1080P電視都過氣了, 睇NETFLIX, DISNEY, YOUTUBE都有4K
4. 正常W800C係2014年機, 你2016年買到算奇蹟
3. BUDGET?
巴打係平時睇咩野多?
經常睇Netflix,Blu-ray 同玩PS5
1. 經濟差, 2022年款電視已經比以前平左好多
2. 消費券未必會加價了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞