買電視機 / 換電視機 集中討論區 (141)

1001 回覆
2 Like 2 Dislike
mirroring
6位既話我都會考慮, 燒毀會幾高分, 又有usb
不過仲諗緊需唔需要8位
佢話自己iPhone friendly,然後down咗佢個app,聯絡埋panasonic,搞到而家都未連到,我真係冇偏頗喇

嘩真係會想掉remote,好嬲
聯絡埋panasonic

他們懂英文咩
我識日文架嘛。。。
X90J 同 X90K
係咪唔太大分別
諗緊邊隻好

去問sales 叫我買50x85k 抵啲

Sony XR-50X90J 行貨
$69XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式背光, 24分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度750nits
10. 日本製

Sony XR-55X90K 行貨
$89XX
1. 120hz 廣色域 VA PANEL, 對比度高(6000:1), 黑位相對黑, 可視角普通
2. 直下式背光, 48分區控制LED光暗, 令黑位更黑
3. 有Dolby Vision, Dolby Atmos
4. 有AirPlay 2, HomeKit, Chromecast
5. GOOGLE TV 系統
6. 有eARC, 可以傳送高清無損音訊去SOUNDBAR
7. Cognitive Processor XR™ 影像處理器
8. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, HDMI 2.0x2
9. 光度870nits, 最高970nits
10. 日本製
11. 支援ACOUSTIC CENTER SYNC
都唔同尺寸

X90K光好多,影像晶片又高幾級

X85K咩都舊
我50/55 寸都okay
睇下係咪咁大分別

遲下去問下x90k 做到幾錢先
你晚晚轉酒店既
要去好多地方做嘢
做咩擘到對眼咁大。。。我做數碼暴龍嗰邊啲post係要做好多翻譯工作
明白搵日去睇吓先
日文強人
1. 一係直上55X90K
2. 如果有1萬budget建議上LG 55C2 OLED, 或者Sony 55A80J
可以既話直接上OLED啦
我預6k-8k
10k 又覺得太多了
LG 55" OLED TV B2 OLED55B2PCA 行貨
$85XX
1. 120hz 廣色域 OLED PANEL, 對比度無限大, 極靚黑位, 可視角極好
2. 有Dolby Vision IQ, Dolby Atmos
3. 有AirPlay 2, HomeKit
4. WEBOS 系統
5. 有eARC, 可以回傳高清無損音訊去SOUNDBAR
6. HDMI 2.1x2, 支援4K120, VRR, ALLM, G-SYNC, FREESYNC, HDMI 2.0x2
7. α7 GEN5 影像處理器
8. 光度630nits, 最高720nits
9. 2.0聲道喇叭, 共20W輸出
Sorry 講漏左
只用Sony
咁算啦當我冇講過
睇過 三叔 LG
都係覺得Sony 順眼啲
用左電影模式咪又係差不多

你睇過OLED就唔會再考慮LCD
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞