5000-10000mAh輕便尿袋求推介

1001 回覆
61 Like 36 Dislike
明白既,畢竟而加好多工廠都仍舊設係中國
你開始用未,想問係咪可以同時叉兩樣嘢? thanks
可以,佢一個係 USB C、一個係USB A ,同時間差兩樣嘢冇問題,不過當然就會平分番個w數,同埋如果當你充緊電嘅時候,無論係單獨用C 或者 A , 只要佢支援快速充電,顯示屏嗰度就會有個綠色嘅閃電公仔,因為我本身就用iPhone嘅,貌似去到70-80%後,個尿袋就唔會幫佢快速充電,可能係想保護返粒電池,不過我都係用咗半日,用耐啲先至知
尋日玩咗陣,可以,師兄,你可以睇返我樓上嗰個回覆,因為咁啱有同一個問題
都係我嚟,驚你miss咗問多次
原來係咁

我過多陣整合一下,將我所知道嘅嘢都打晒出嚟,咁大家就會知道呢舊嘢嘅功能雖然都係好簡單
巴打 個尿袋幾多錢?
整合報告-Smartcoby 30w 10000mAh

感激大家既幫忙,揀左呢隻,同大家分享下

佢有兩個插口,分別係 USB A 同 USB C , 獨立用的話,佢哋嘅最高輸出都係一樣去到30w,對於電話而言,絕對係開到呢個快充功能,而幫佢開咗呢個快充功能嘅時候,顯示屏會有一個綠色閃電符號,充電之後大約5到10秒,如果開到的話佢就會show出嚟,當然啦,USB火牛同充電線既質素/充電規格都有影響。

USB C 口 用黎 幫尿袋充電 (最高20w),充電話最高30w,有快充功能,尿袋如果快充緊,一樣有綠色閃電圖案,有18w己經開到,但係應該同本身個火牛既制式有關,因為我有兩個充電器,用同一條線,其中一個係可以開到快充,另一個唔得。充緊電嘅時候,佢嘅電量percent會閃住充,99-100 係充最耐,充滿佢就會定格。

USB-A 口 充電最高都係30W ,我拎咗部舊嘅電話出嚟充電測試下,佢一樣可以開到快充,一樣都有綠色閃電圖案。

USB A & C ,可以同時使用,即係話一次可以充電兩個裝置,留意番,30w會平分共用,充電速度上相對會慢咗,但係都係可以接受嘅。

另外,呢個尿袋係可以一邊幫尿袋充電(USB C口)、間公司好似叫呢個功能做 直通電 、一邊幫手機充電(USB A口),我測試過,雖然充電速度係慢咗,但係至少兩件裝置都可以充到電,未至於會倒扣,但係如果邊充電邊打機我就唔知了。(可能好多市面上嘅尿袋都有呢個功能),我唔清楚

充電速度,無論係尿袋充電,定係手機充電,速度上我都幾滿意,個轉化率都可以

官方數據,尿袋重量係183g ,我自己磅過出黎結果係 178.5g ,我估計應該係因為我嗰個迷你磅有少少唔準,但係無論係咩原因,應該都唔會重過183g。

體積方面,具體咁講,就係同一包Temple紙巾基本上一模一樣咁大我諗男女都可以一手掌握

以下圖片俾大家參考,影得差請見諒
大家可以喺入邊見到綠色快充閃電圖案,尿袋自己充電又好,幫電話充電都好,只要w數夠,制式支援,插落去等一等之後佢都會show

另外,尿袋側面亦都有詳細嘅充電數據資訊,大家可以參考吓

$198 ,我喺網上面搵的 唔記得打返價錢話俾大家知,抱歉
大家留意番,呢個尿袋,好似係得半年嘅保養期,呢樣嘢我冇去深究,因為我諗都唔會咁快壞

就算壞咗,最多買過
呢個模咪年幾前有隻係特賣城賣過叫ATTIENNO 既10000mah 25W
個外觀一模一樣,不過而家升級左到30W

買佢點解唔比sharge閃極果隻,半透明好撚型
師兄,你好感激你嘅資訊,因為我當時都係根據各位師兄俾我嘅型號或者牌子去睇,所以睇唔到你呢一隻
不過我啱先都上網睇咗到師兄,呢一隻都唔錯,但係如果真係比我揀,我可能都會揀我買咗呢隻,因為師兄講嗰隻係20W,同埋佢冇數字顯示電量嘅功能
點都好,多謝師兄
高質到以為係打手
大家互相幫忙、以上資訊僅供參考,畢竟我都係買咗一日,暫時都幾滿意
我用過佢幾款尿袋,覺得一半一半(佢有D型號真係好廢,但有D真係幾好用)
買過兩個,用2年差電嗰陣有明顯電流聲
邊度買 幾錢
師兄,你好,我係喺某C字頭拍賣網 買的,$198
貪佢就腳,師兄亦都可以喺Google search,都有好幾間網店有賣、不過價錢差 十幾廿蚊。
係,用緊,差返個尿袋係真係快,夠差14pro max 一次有突
多謝師兄介紹有機會都可以試吓
我又無
但以佢價錢同表現,用2年都抵屌
況且佢每年高階尿袋都出新model
舊電係邊度做
聽人講紫米會有LG/Samsung電
其他好多都係大陸電
我喺網上面嘅資訊搵到嘅資料,我諗應該係LG做嘅除非個網呃我
thx! 實測可以幫電話叉倒幾多次?
暫時我都係買咗一日,未去到充電測試呢個位
不過依照我第一日充電,對照返 尿袋個電量percent,我部iPhone 11 Pro 應該可以充到 接近2.5次,(小弟部機啱啱換咗電無耐,健康度98%)

個轉化率都尚算可以,畢竟佢成30w輸出,電壓比較高。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞