5000-10000mAh輕便尿袋求推介

1001 回覆
61 Like 36 Dislike
Yzx好串
正常 佢做既野係極致版
我有買佢個zc830 同岩岩入左ego 300w
發覺最抵玩都係呢兩個
ego 300w 依家平到7xx 其實最抵玩
其他個啲都係200w 都5xx 幾蚊

尿袋yzxstudio 有個手提版t12r 我買左兩個
好勁下 兩粒三星5000 21700
我諗佢算係最好既10000 mah 尿袋
係 不過個個300w 有幾個問題
1. 重 2. 一體化壞左就大獲
不過睇番其他gan 既價錢 佢都算抵玩

尿袋就10000 基本上我覺得用過咁多最特別就一係
nb10000 150g nitcore 炭纖版 勁輕
一係就用我介紹既yzxstudio 既t12r
一係5000 就用magsafe 既尿袋

20000 我有nitcore 全球最輕個個
295g
呢個可以當磚頭防身
白卡佬襲擊你,你就扔9佢,boom!
20000 一係出街打機用,
一係就旅行外出用,叉幾樣/長時間外出

20000電我好耐以前有買小米行動電源 3 高配版
但重,用得都唔多,spec 而家睇返都係好一般
之後傻仔左$300幾蚊買左個Xpower 20000 PD20E
當時話100w既尿袋唔多,覺得叉得起notebook 好似幾勁
但其實無幾可咁用,又唔輕

而家見有nitecore既碳纖 10000,20000
都有d 心動想買佢carbo 20000 旅行用
20000 我就係因為輕買左個個 carbo 好輕
我可以影下相比你睇
但可惜係得20w 冇舊版 45w
諗諗下都無幾可係街用到45w
其實主要都係叉電話,20w都夠洗
295g好似都係重過d大部電話少少
如果短線一隻手拎曬舊電+電話都好似唔太過分?
我測試過其實可以充到macbook air m1 , 只係慢啲
但295g 真係好輕 同埋唔大舊 好的色

點睇呢隻
想問下樓主隻Smartcoby 30w 10000mAh尿袋摸落去手感係點
有少少絨面嘅感覺,手感唔錯的,不過缺點係比較容易 黐住啲塵,如果驚嘅話,我建議買黑色,我個人就冇所謂,所以我選擇白色,因為都係好少塵
終極搵笨柒之作
垃圾
咁多人推大陸嘢
只會推薦Belkin
想問下如果想要有埋內置cable既話有冇邊款推介
#321 都係樓主隻牌子 但係一樣容量 35w 可以選擇內置係TypeC/Lightning
改善咗插線會用電嘅問題 手頭上果個放咗兩星期都係滿電

有冇人用過呢隻?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞