5000-10000mAh輕便尿袋求推介

1001 回覆
61 Like 36 Dislike
點會1粒21700 5000mah,行轉腦場一堆電筒形
自己有叉電頭,可以拆粒電出黎換防水防塵都仲有
石墨稀...會唔會係智商稅??
我覺得係,但我覺得好用就得
sharge 呢個得20w smartcoby 30w
係喎,呢樣嘢都好重要
多謝師兄分享
淘寶
真係有45w
不過infinity

原來貴左有10w 無線叉電

•A+級 韓國製 LG電芯10000mAh 極細體積
•採用石墨稀技術增加導電傳輸,實現超極細體積
•支援MagSafe 另有TypeC及USB-A輸出口
•GaN氮化鎵晶片 最大45w輸出 同時充3部機
•附送磁鐵磁力圈 支持100%無線充技術
呢嚿都好似好正,多謝師兄詳細分享,不過呢舊應該重啲
infinity 會不會好玩具 比唔比得上boom Xpower
唔敢講,但係有師兄提及過好似都係大陸野貼牌
行過星際1/f 近樓梯個間 直情smartcoby 同一個模

透明係幾有型,不過20w 令人卻步
smartcoby 30w > infinity 45w > sharge flow 20w
有冇啲尿袋係冇快充功能架?
應該 主要嚟講係睇返你個尿袋嘅output w數 同埋 你充電嘅裝置 支唔支援
我見有啲寫A/V/W 其實應該睇邊個
呢啲我真係白痴黎
A/V/W 呢啲我都唔敢同你講 係講緊電量同輸出功率,同埋基本上你都唔使理,如果你普通買尿袋,用嚟充電話,平板的話(唔係手提電腦),基本上30w 好夠做,同埋依家普遍尿袋都有type c 口 ,如果得USB A 嗰啲,充電速度相對比較慢.

另外,如果你買尿袋,就睇返自己嘅需要,買返相應電量,有3000 , 5000,8000,10000,12000 ,20000mAh,好多好多,你就跟返自己嘅需要去揀返,睇吓自己充電嘅裝置多唔多,基本上如果淨係攞嚟插電話,都係5000到10,000不等,因為體積相對比較細
更正,係電壓同輸出功率
感謝巴打 我再做下功課先
有 勁撚舊個d
樓主,我都跟你買咗個
間舖頭話呢款好好賣

我試快叉果陣發現有時會突然停一停再reconnect
之後又再著綠燈快叉
唔知正常唔正常

同埋佢個數字位長著都少煩
我暫時未試過快充既時候 會斷電再充,除非你USB C 同 A 一齊插,就會reconnect一野,因為佢要調整返個輸出,呢個係正常情況。
但係如果師兄 係用一個插口嘅時候都會出現呢個情況,你試吓用另一條充電線試吓會唔會仲係咁,如果會,可能你個USB口有問題,去返舖頭換

正常情況就係 C to L 一插落電話度就會充電,大約10秒鐘左右,就會有快充圖案,(iPhone 到80%電就會熄)。
我換咗另一條線試都係咁
同埋我淨係插type c渣
得閒試多幾次先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞