5000-10000mAh輕便尿袋求推介

1001 回覆
61 Like 36 Dislike
點解個smartcoby尿袋插左線唔叉電會冇哂電
岩岩買左以下呢款尿袋
https://connectinternationalone.co.jp/cioproduct/mobilebattery/smartcoby/smartcoby-pro-cable-c/
我叉滿左佢放左幾日拎出黎睇都係100%電
咁我就拎黎叉部xperia 1v (5000mah電左右支援30w 快叉)
開到快叉都叉得幾快但係由35%叉到90%個尿袋就無哂電

想問下係咪用快叉會令個轉化效率無咁好令到舊尿袋1次都叉唔滿呢?
verbatim都ok嘅,不過我覺得樓主推嗰隻好啲
師兄,呢個真係佢嘅死症,因為佢有個類似智能檢測咁嘅東西,當你插着叉電線,佢每過一段時間會自動着一着,所以要記得係唔用既時候、唔好插條線,基本上放半個月都係100%
近呢兩年momax已經係垃圾
師兄,快叉 去電既速度係會快好多,因為電壓高咗輸出高咗,但係我相信又未至於 35% 叉到 90 就令個尿袋無哂電,畢竟你部電話5000mAh,尿袋10000 mAh,你會唔會係一路叉電一路禁電話?
如果唔係以上情況嘅話,我建議你試一試第二部電話,睇吓會唔會有呢個情況發生,如果都係一樣,可能你個尿袋有啲問題
睇中左隻10000mah,好撚輕,180幾g,同一般手機差唔多重量
你講嗰隻好似得20w輸出,樓主嗰隻30w
你睇自己需要決定買邊隻
yes,感謝建議

btw, verbatim 啲產品線多到癲
20w 10000mah都有分幾隻
我放左係度叉中途無玩電話
我聽日再試試叉其他機
定係會唔會係佢跟尿袋條線太廢?
Thanks
我估計應該唔關跟嗰條線問題亦有可能真係因為你部電話30w快叉,輸出太大電壓太高,轉化率就變到好金
原來係咁

除咗呢個問題,個尿袋都幾好用既
我見佢有個功能係慢叉等我搵日試試睇下有無分別
promini 有隻16x
呢個牌有冇缺點?

最近係到搵緊有咩尿袋好用,我幾個月都會去一次旅行,感覺上佢可以叉埋apple watch 幾好,不過冇咩點見過呢個牌子,有冇師兄可以講多少少呢個牌子嘅評價
你以為
iphone samsung咪一樣有用大陸ATL
今日試黎個尿袋由淨返5%電開始啲電就會跌得好慢去到0%個陣仲會keep住好耐仲會一直幫部電話叉緊電

即係舊電應該係無咩問題係個電量顯示出左事
想問同10NR有乜分別? input/output冇分別, 冇咁肥?
你直接試吓叉第二部電話
粒電唔一樣
DS 係18650
NR 係聚合物鋰電
唔可以用出咗事形容,係個原理問題
電量%通常係用電池電壓去估計(有啲新嘅/貴啲會用庫倫計就準確)
因為電池電壓唔係線性改變,其實個數字僅供參考 好難咁準
你用咁高火數叉電,佢高電壓又大電流其實損耗好大
聽日試下叉部iphone 先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞