(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (8)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
唔該兩位
其實三千五一晚都幾肉赤 可能年尾比較爆
但搵過附近好似得呢間比較好 平少少既花筏又冇晒房

想請問平少少有冇一泊兩食既溫泉旅館推介
想問問大家平日係rurubu cancel booking,, 大概幾耐會退翻啲錢落信用卡 cancel完等左幾日都未退
從商業角度講,睇佢財務幾時處理,同埋銀行幾時結算,所以不定,一般就7日-1個月,保險啲嘅條款可能講到60日
嵐山不嬲係熱門區,供應少需求大,所以價位比較高,所以如果真係要住溫泉宿,一係就大眾價但一般般嘅花伝抄,一係就好貴
一係就要住到遠啲,例如龜岡、湯之花嗰啲
但其實你問我,我覺得琵琶湖嗰邊比較好,始終有鐵路(JR/地鐵)直到,例如琵琶湖ホテル其實喺二條城坐地鐵過去都係半個鐘另外再行10分鐘左右,就算係嵐山都係45分鐘JR,轉5分鐘shuttle,我覺得交通時間好合理,價錢質素亦都相宜好多
Ubuya依家月頭有冇放之後既房出黎?
打後個半年都唔見有空房
唔知有冇off topic
3日2夜 伊東熱海溫泉有冇好介紹?想食海鮮餐
[member][member]
因為想住海景溫泉 睇緊day1住稲取銀水荘
唔知夠唔夠時間day2去伊豆仙人掌動物園同大室山 夜晚去熱海睇煙花+留宿
熱海有冇海景都冇乜所謂 最緊要方便 因為唔想3日得拖住個篋咁辛苦
伊豆高原又冇海景溫泉 全部都係山
或者有冇稲取銀水荘以外推薦? 方便我個行程
唔該晒
都無咩景點,如果我plan一日,應該就係朝早交通,去月兔之里撚下兔,中午book間正嘅餐廳食蟹,下晝有時間嘅就去Aeon補下給,然後check in咁樣
嚟緊五月獨遊東京
4日3夜 想感受一晚溫泉
大家有冇推薦定唔建議?
自駕遊去福岡 今次日數少得5日
之前去過黑川同由布溫泉 唔想揸咁遠車
有無近d既嬉野/武雄溫泉 私人溫泉風呂房推薦
銀山溫泉 要早幾多book 付近有冇其他住宿
月兔之里好似都幾正 好奇果度係咪唔會受落雪影響

加賀溫泉旅館又有冇推薦
主要見有4個區 又山代山中溫泉咁複雜😅
Book 左11月尾去滋賀縣雄谷溫泉既湯元館,有無人試過?
大部分旅館大約早半年開booking,如果有定邊日去就最好即book
落番大石田/山形住最簡單,附近比較出名嘅肘折、鳴子、藏王,都有一段距離,plan行程要俾啲心機
無何有
花紫
厨八十八
其實個問題係你會唔會想用兩日時間去一趟近郊,因為好啲嘅溫泉區都有番咁上下距離,你去到又無理由訓一晚就走,點都玩埋前後嘅日頭
如果唔會,咁喺東京一係就LaVista,一係就連鎖嗰堆溫泉酒店,一係就玩錢湯/大眾溫泉,時間地點就到嘅,羽田嘅泉天空都ok,豐儉由人
係 依加plan 定出年了.......但銀山溫泉唔住又冇咩野行
個人建議都係住番晚,夜晚過咗尾班巴士人就少好多,可以慢慢影相
可能要年尾了...出年年頭都冇曬房
上嚟碌答下連登都有運行,終於book到由布院六花
河口湖定箱根好啲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞