(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (8)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
睇你個蟹餐係咩設計
有啲旅館個蟹餐可能同個貴餐同價,可能係將貴餐嘅菜式平替做蟹料理,咁第二餐就可能換番做平時嘅菜式
但有啲係特別餐,可能係平時個餐再額外加半隻/一隻蟹做嘅料理,咁就只會轉平時嘅料理,隻蟹會照俾你
簡單嚟講就係點都會有嘢換,隻蟹換唔換就答唔到你
如果你需要特別安排,直接同旅館要求就得
plan緊出年2月東北

上網搵好多溫泉區既旅館都full晒
有無人住過別墅然然
旺季
睇雪景浸溫泉好受歡迎
又係農曆新年長假
7月住過
評價如何
服務好
checkin後有綠茶同水羊羹食
可以去行吓個園林
頂樓展望風呂個view正
房個露天風呂係側望富士山
shower gel幾香
別墅然然樓層lobby任食cookies
任飲咖啡茶
晚餐不過不失
飯後有個太鼓show
(可能因為我哋食得慢,show開始嘅時候我哋都未食完)
套睡衣幾舒服
但隔離房用apple tv搞到我地房電視自己著
有無巴打住過下呂既小川屋
thanks
希望個富士山唔好太過側
我住445號房
側得嚟喺個風呂一定望到富士山,但喺房內dining table就未必睇到
頂樓展望風呂大推,一定要去
係對正個富士山嚟浸溫泉
(可惜我浸嘅時段啲雲遮曬個山,屋企人就睇到成個山
下年2月去北東玩一個圈
暫時BOOK左善七乃湯同"志伊達
呢兩間有冇伏,或者成個北東有冇咩溫泉推介下,要有私人溫泉(租都可以)
想睇富士山就河口湖啦,不過睇到富士山既酒店就要快book
呢個POST 真係好informative 唔該晒你地咁多位
有無人有玩過伊東溫泉
諗住bk由布之彩
但見好少comment
驚伏
有冇巴絲住過 覺得點?
有無人住過箱根明莊?好似無乜人提過, 我諗緊佢同雪月花(連登仔力推)其中一邊
水明莊BK左大房有私家露天30m² (21-23)
強羅雪月花得19m² 都有露天 (28-30)
兩間都係2600一晚, 考慮埋紅葉期係咪應該去水明莊?
幾時有推過雪月花,如果有推都應該係翠雲,但肯定唔係水明莊嘅價位了
見呢溫泉post成日見有人講呢間 好奇怪google ma睇強羅個間4星酒店, 翠雲反而係2星酒店
日本旅館同酒店本身無公認嘅評價系統,套外國嘅評價標準更加唔適合,因高級旅館傾向少房、少設施,根本唔會拎到星。
我發覺連登 upload 相其實係一件幾令人痛苦既事,由二月去完想 upliad 相上黎 keep 住都係上傳失敗,如事者我間唔間中都試下但結果都係一樣,今日好得閒就試下再慢慢同個上傳圖片死過。

二月去有湯之山溫泉既素粋,向湯之山溫泉站落車行幾分鐘就到,位置非常方便。

而呢度每一間屋都有佢既原素主題,我呢間係關於石,入面就比較多石既 decoration。

而晚餐方面旅館內有三間食肆,一間只開下午既蕎麥麵,一間係食鰻魚飯同一間食熟成牛。

第一晚晚餐。

早餐。

實在太難 upload,uplaod 極都話失敗,到我要續張咁 upload ,同一張相可能要連續 up over 五六次先有機會 upload 到。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞