(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (8)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
好呀多謝你
其實好多時你睇返自己booking d confirm email,好多都會寫埋cancel 既policy,間間唔同既,例如我book果間係:

以下のキャンセル規定がございますのでご了承ください。
お取り消し(キャンセル)につきまして。
ご契約代金に対しまして以下の割合で
お取り消し料を申し受けます。
・ 7 日 前: 20%
・ 3 日 前: 50%
・前 日: 100%
・当 日: 100%
・不 泊: 100%
・不 着: 100%

因此你cancel 之後佢地要經過個流程去confirm 你個cancellation,計算返洗唔洗收你charge,故此係要D 時間既,之後再退入你卡又要D transaction time,唔係話你一襟就即刻俾返錢你,所以俾d 耐心等多幾日啦
知道,我book嗰個都係好似你咁
其實夕食個時可唔可以開自己sake飲?
收唔收corkage fee?
唔講旅館,日本食肆一般都係嚴禁客人帶自來飲品,己經唔關收唔收 corkage fee 事,因為根本佢地就冇呢樣野,我諗你都係唔好諗啦。
紀伊蒲勝應該得2間,一間係好多香港人都識book,坐龜船果間蒲島同難book到傻的中之島?
thanks
本身bk 萬ching樓
發覺太遠,取消咗
萬清樓好似係最近,係搭船個碼頭對面,係車站行到去的
離大阪太遠
和歌山最近大阪應該係加太?
一係就去有馬或者琵琶湖
依加揀左白良莊
有馬都想去,不過貴
lm
今次揀左兩晚西伊豆 loquat,剛剛尋晚 book 左 11月中。
同女去懶到咁
新手未去過
想去由布院溫泉旅館
想問Agoda睇到既offer
係咪已經包一泊二食 dinner + breakfast?
同埋係咪大約3-4萬yen正常價?
有無咩推介
Agoda正常應該有寫包早晚餐
可以對比旅館官網個價,有無餐個價爭好遠
有無咩推介?
budget within 3千一晚 一泊二食
因為我5月頭去 都好full
GW而家先book有啲難度,你有幾多號去可以幫你碌下仲有咩去得
住咗兩間河口湖溫泉旅館 富士吟景同La vista
富士吟景:地點方便 搭紅色線落過條馬路就係 房大 分開廳同睡房 餐飲唔算頂級 但對得住價錢又好食 而且服務好
旅館細細間 客唔多又夠靜 溫泉比較細 但就算夜晚繁忙時間都係得幾個人
La vista: 去到站先知接駁車要提早預 係站搭2千幾羊的士去到 3點零lobby好多客排隊 房細 沖涼浴缸位係露台 一沖涼就全幢都知 而且住低層有走光風險 晚餐水準麻麻 逐碟上等好耐 早餐自助餐不過不失 勝在有4間可以包場溫泉浸 唔洗預約先到先得 同埋lobby有浸浴包任攞 服務就一般般
兩間房都望到富士山 La vista再對正啲 但下次應該都會住吟景 始終客少夠清靜
5-6 1晚
我3點幾落機 揸車去
應該都okay吧?
上個月去左うぶや
交通可以接受,識日本可以CALL 佢送你,我撘巴士 都有好多車經。Check out 都有接送去車站/景點。

晚餐個天婦羅勁好食,值得比錢食。雖然唔係D咩貴既食材,但處理得好好,保留到食材原本既味道,即場料理既天婦羅係絕對值得一試。加埋餐廳既background ,呢餐飯體驗好好。

食完飯餐 就可以去個lounge 比你食甜品飲杯野,幾Chill 幾好氣氛。

房景有幾靚我諗大家都知,我地直頭無去其他地方係酒店房hea 到check out返東京。

不過要講佢個大浴場,個人覺得只係緊緊合格,室內大浴場都叫做合格以上,個view 好好。但室外就勁細勁HEA 重要無乜view,SIZE 只係大約容納到6個人 (雖然唔會有咁多人同你一齊浸) ,而且好多車行過好嘈,唯一好既地方係不時又風吹下幾適服。
如果浸溫泉係重點我唔建議,但睇景真係無得輸。

祝大家去河口湖既日子係天朗氣清。
雪菜巴去日本次數多過我去旺角
LM
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞