(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (8)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
唔好意思 呢排見長野縣 同白川鄉夜晚都差唔多9-12度,
馬路會唔會結霜?
個凍蟹plan究竟想俾咩人玩,一人俾4萬幾食冰鮮蟹,喺大阪食蟹道樂都好過佢
9-12度點可能,印象中好似要-4到4度加足夠濕度先會結霜
急凍同活真係兩個世界嚟
對食冇乜要求嘅人
元氣都話好食嗰啲

如果間旅館咁樣寫 我30日前cancel使唔使俾錢?
唔駛
要乜?
我尋晚book左佳ら久 揀到店付款 但無叫我入信用卡資料 唔係好多都要hold limit架咩 咁我咪隨時cancel都得
通常如果你cancel時間需要俾錢,網站會要你入信用卡資料,唔係無得cancel
咁如果唔按cancel又no show咪比間酒店black list
技術上邊有得black list,佢又無你護照資料,點知呢個Chan Tai Man係咪上次放飛機嗰個Chan Tai Man
日本人講個信字,希望唔好玩壞規矩同搞爛香港人個朵,事實上日本都越嚟越多高級酒店都要求advance full pay,其實好麻煩,因為好嘢要先book,但俾咗錢就好難改,更加無得hold定幾間慢慢揀
因為佢要開會員先有得book 要打地址電話 當然唔排除有d人會比假資料
唔駛?
仲以為30日前即係7日前
取消都要俾錢
睇緊12月頭有馬 要金湯私人風呂同二食
1. 有馬グランドホテル
2. 竹取亭円山
3. 中の坊 瑞苑
4. 天地の宿 奥の細道

我見間間都係80000-10000羊per head應該算正常?
有冇巴打俾到意見邊間抵玩啲
個n日前係向宿泊日計而唔係相反方向,例如如果唔俾cancel,就會多條寫365日前 100%
差唔多
12月頭應該無咩景睇,景色以外整體最差嘅有馬Grand可以先踢走
竹取亭房內應該得銀湯,金湯要出去浸
瑞苑比較豪華向,亦都得佢有金銀私人湯嘅房型
奥の細道兩餐好得,畢竟係掛住大田忠道招牌。房ok,唯一唔滿意係個貸切要另外收費
我見奥の細道好似有金湯私人房 埋單應該平過瑞苑
同埋睇中奥の細道野食應該咁多間最好 都係呢2間簡1間
廣島同岡山附近有無溫泉旅館
我揀咗1月中去城崎溫泉
不過仲諗緊條路線點行
因為大阪上落機
鞆の浦
城崎對我黎講有d遠 應該唔考慮個到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞