(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (8)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
榎屋
我揀左湯之島館
河津本身無乜溫泉旅館,海遊亭應該算唔貴得嚟地理位置又算係咁
石田屋都可以
再要平啲就要去番今井濱嗰邊了
石田屋我望過,會唔會太舊…
齋計嘢食應該係水鳳園最top
我個人就mark咗有機會再去下呂就要住呢間:今宵天空に遊ぶ しょうげつ
舊可以係特色,齋睇相覺得唔算殘,可以接受
主要都係河津嗰邊得櫻期同紅葉期先多人,唔會有好多靚旅館選擇
我就係櫻期果時去
但我係附近搵唔到商務酒店,唯有一泊二食…

(因為我d budget去曬住其他地去既溫泉旅館

其實石口屋睇落幾好的,全部都有露天私人溫泉,不過係睇落太舊….
想問四國 道後溫泉大家有無咩推介
見網上都係得「道後館」嘅討論比較多,謝謝
道後溫泉去本館浸個日歸就夠
奧飛驒有冇推介?預11月底去
依間好貴
和倉溫泉除咗加賀屋有冇其他推介
美灣莊都唔錯
同小朋友去黑川溫泉有冇好推介
暫時睇中山彥旅館 / 奧之湯 / 優彩
河津櫻期一定爆,而家都唔算係早book㗎啦,遲下連旅館都爆埋就可以疊埋心水去第二個區住玩day trip了
山河
草津溫泉大家有無推介?
我幾年前住過石田屋,都係河津櫻花期。
係有少少舊,但係好寧靜好舒服,成間旅館每間屋都係獨立屋(好似得大谷津一二係同一棟),
種咗好多花花草草,完全係避世feel。

我住間屋叫天嶺,有超大錦鯉池,沖壺煎茶坐喺池邊睇住錦鯉聽住鳥聲放空真係好舒服好治癒,夜晚浸住屋入面個露天小溫泉睇星星勁正

不過我覺得露天小溫泉水溫有少少唔夠熱,第二朝去大浴場浸啲水熱好多。應該因為個個係自己屋浸,大浴場完全冇人,我自己獨享
房入面有無廁所?
有廁所、有內風呂、亦有得沖涼
河口湖住過2間,湖南莊同Ubuya,
景就Ubuya靚好多,
但湖南莊的服務同晚餐就比較好。
住過湖南莊2次,第時再去都會住多次。
咁幾好不過有少少怕太親近佢個花園怕有蟲

但睇佢個網d相真係幾有舊日式庭園feel
咁多花花草草又有大水池冇可能冇蟲既喎
北海道有邊間溫泉旅館有好似翠雲咁有休息室同飲品?同埋夕食係懷石料理?
想問河口湖既旅館有邊間係食buffet 係好食既?唔係太喜歡傳統個d setthanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞