(心郁郁又想浸)日本各地溫泉旅館 (8)

1001 回覆
7 Like 4 Dislike
哪有錢
巴打兩間都住過?推邊間多啲
河口湖有咩推介 3000$內兩人
如唔食晚飯我見可平一半
但個頭有無d正野食
有老麥
藏王都唔錯呀
高山住返普通旅館啦
要浸溫泉不如上奧飛驒 平湯呢D
有無巴打住過秀峰閣 新裝修之後果d風呂洋室可以報告下?啱啱book到有風呂洋室 同埋傳統無風呂和室 唔知點揀好
黎緊11 月一個人去大阪
本身打算去有馬浸溫泉

但發覺一個人真係難搵到溫泉旅館

想問下如果真係想浸溫泉
係咪都有啲可以直接比錢去浸一陣既溫泉?
係佢營業時間就咁講話想浸溫泉就ok?
唔好意思 第一次自己去日本浸溫泉
所以想問下
金之湯銀之湯就已經係
唔該大佬
咁直接去浸算
黎緊2月會去河口湖住一晚 睇緊2間酒店
湖南莊同KUKUNA
有冇話邊間好D 我見價錢都一樣
如果你係紅葉期去,唔太建議去金銀湯,好多人,又要排隊,入去又逼
俾多少少搵間靚嘅旅館日歸好啲,最好包埋午餐嘅,因為中午食飯時間又係多人到爆
今個星期有兩日假想請教下如果你既話揀下面邊一間

利申窮撚揀素泊

大成館 有海景房同貸切温泉 早晚餐都無
星期二三去 咁岩個邊有間好出名既大次郎丸休呢兩日
https://maps.app.goo.gl/DLNTgCv89xnmLXdK9?g_st=ic

大東館 送早餐又平d 服務又好似好d 但車站行過去15分鐘
https://maps.app.goo.gl/rKAGXh8indFABLk27?g_st=ic
設施就湖南莊,景就Kukuna
11月頭去
睇其他POST 話今年好似暖啲未到紅葉葉期

不過琴日都睇過頭POST 有巴打去左淡路島Hotel New Awaji
但佢地又冇房提供

之後我係JALAN搵下有冇啱一個人既
見有間湊小宿 海の薫とAWAJISHIMA【公式】好似都唔錯咁https://www.minatokoyado.com/

打算搵一日入去淡路島試下
不過間野好南
睇唔到好似之前去既巴打咁靚既景
所以都有諗過住呢間定係
アテーナ海月(旧:アテーナ淡路)
或者
淡路島・岩屋温泉 淡海荘
不過睇評分好似湊小宿比較好同新
Ubuya 官網有一二月booking
好似唔裝修住👀
湊小宿正常,淡海荘所有嘢都好舊下,アテーナ海月就真係唔多建議,還不如番去舞子嗰邊住Seaside Hotel,起碼有條明石大橋望下
個人意見就大成館
1. 房靚好多 (大東館嘅房我個人唔ok,除非係秘湯)
2. 展望風呂靚好多
3. 包嗰個只係簡易早餐唔算吸引,去隔離Family Mart買早餐食仲好
thx 如果同呢間平既話呢?
https://maps.app.goo.gl/cgE4qnJB1dGL1mt7A?g_st=ic

網代駅個頭好似真係幾荒蕪
免費嗰堆溫泉無咩景睇,其他都ok,如果車站距離同市町位置係考慮因素,咁呢間都可以接受
網代本身就係一個舊漁港,無特別招攬遊客,唔係玩海邊活動都無咩理由去
google有啲評論話呢間其實麻麻,服務同食物都一般,雖然我book咗一月
有冇巴打住過,如果唔ok我就轉場
秀峰閣官網24年3月仲未開放預約 但trip booking.com Agoda呢啲就有得book標準日式間(其他房型無)
有冇手足知道官網大約咩時候開放預約 想預約露天風呂洋室
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞