照顧小朋友都幾辛苦(4)

1001 回覆
2 Like 16 Dislike
fwd
呢間同上面比有無話有咩特別好?
保先天疾病
ching 你係咪幫bb買住院/危疾/意外三份?
唔會買危疾意外

住院夠啦
我個cubo依家淨係用嚟較schedule播音樂
比2千銀係咪唔抵玩carousell都唔多人放
如果你個B係自己一個人瞓BB床就有用
我嗰個好早已經一齊瞓大人床
咁都好難預料到
睇你忍唔忍心,同埋半夜不停落床頂唔頂得順
始終每個BB都唔同,不過都有啲家長都好堅持分床瞓,因為一瞓大人床就擔心壓到佢,大人又瞓得唔好,仲有佢以後就會癡住你哋瞓

我當初就係見佢自己瞓成日半夜醒,兩公婆又要落床拍佢抱佢
之後試吓放喺中間瞓,佢又瞓得好好多
如果你唔想煩就放大人床,不過大前提係你張床最好係queen size先得,我嗰張雙人特大(4呎半)都唔係好夠
我果隻係carousell買番黎,二手full box set
$800超抵,一放即買
不過二手無頭一年送既premium plan,但我覺得個plan無咩用
隻cam好有用,一來佢會影低個仔成長,同埋影到個仔夜晚亂咁訓
同埋記錄到睡眠時間同埋夜晚活動

可以睇到個仔訓到幾on9
仲要霸住埋我啲位
我5尺但兩個人訓都唔算好夠
正常size
不知幾得意
full box係釘牆定夾床坐地?
夾床貴好撚多
條腿好肥美
夾牆座地full set,所以$800我一放就即買即交收
捕咗一陣,一來放盤少,二來放盤唔平
但而家個仔訓大床,我好似上圖咁在床頭板貼咗幾個地拖夾夾住支桿,再用索帶綁
真係睇bb會唔會成日醒
成日醒要人哄 分床分房好難搞
不過唔知係咪都係習慣
從來無一齊訓過
一黎怕壓到佢(5呎半床)
二黎一齊訓佢好多聲好嘈 我會訓唔到
所以一開頭係分床 bb床起大床床尾
佢清晨不停醒 我地就不停起身
其實係幾辛苦
但係慢慢佢就無醒咁多
但係都發現佢好似會比我老公鼻鼾嚇醒
所以到佢大d 張床就快唔啱(床中床黎 好細)
就直接分房
佢好似醒少左
我都可以醒少d
係真係預料唔到
要到時先知你bb可唔可以自己訓
or你想唔想自己同佢訓
話說睡眠倒退最遲會幾時開始

依家睡眠幾好
好怕黎緊會睡眠倒退
點樣知佢過左未
Bowtie
貪佢保先天疾病同有陪床費
價錢又扺過其他幾條街

Bupa CS 好難頂,你去佢Facebook睇cm就會見到
bowtie要8 歲後先保

fwd一個月大已經保
Bupa你係買自願醫保個隻?
我自己係together 用家
缺點要用佢網絡醫生
fwd有無話邊個plan好?
訓到打風咁
我個個仲會訓爸爸肚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞