有冇INFP嚟傾吓偈

976 回覆
495 Like 50 Dislike
我曾經都outgoing過
但只限於嗰期有班好outgoing又啱傾嘅friend
咁我覺得未算好指點嘅
又或者調轉諗有時都想有人指點吓好過自己灰鳩

好似開始變咗第二個人格
我係INFP同ENFP
懷疑自己人格分裂
INFP 轉左 ENFP 路過

唔通你就係果位女同事
Same 慶幸自己係INFP
了解自己原則立場興趣就有目標同行動力
目前尚算活得有尊嚴
我幾年嚟都係INFP無變過
但好似無你哋咁講嘅咁收埋自己(?)
IG close friend list都有幾個唔太熟嘅朋友
但我有時都會照po close friend 叫春
因為我知佢哋唔會在意我 都唔會judge我
加上人哋點諗我控制唔到,所以基本上我當咗close friend story係日記咁

不過成日叫春連我自己都會覺得煩,要同人解釋都好煩。因為好多時叫春都只係為發洩而發洩咁,所以無人respond我嘅情緒其實對我嚟講係更加舒服自在
Chung一時好外向一時好內向?
要睇環境
有啲環境我可以係最嘈嗰個
都有啲環境可以係我走咗都冇人知
我都係 不過觀察覺得mbti同星座係有d相關
利申唔係星座撚
Ching咩星座?
人終有一死,或輕如鴻毛,或重如泰山。
唯有人与人之间的回忆永不消逝 will never faded away
水瓶
廢人係咁,講一句以為世界圍住佢,講緊佢,即刻對號入座,真心關心佢都即刻覺得後悔
講一句就咁offended,唔好做人喇,一起身就以為人地講緊你
咁我都隱性I
勿相認
呢個真係好IP 又褶又唔想人理
你都唔差丫 offended 到第二日都谷住條氣要再覆多次 你都好在意人哋點諗喎 live your life,ok?
留名,做過幾轉多數係INFP,但有時會變INTP
我諗最分到I同E係睇你自己覺得私人空間有幾重要
我有啲朋友一獨處耐啲都會頂唔順
一定要搵人陪
而我係可以長時間可以唔同人接觸
自己自閉式睇片打機上網又一日
E 同 I 最大分別係
一個見人係叉電
一個見人係耗電

上面有巴打話自己 E 但用晒電就摺埋
其實應該都係習慣左社交既 I 底
有講法係e同i 係你叉電嘅狀態
同其他人一齊易叉電 定自己一個或者同熟嘅人先叉到電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞