將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
睇過曬384/406/438/465
老實覺得買得過係得384/465 如果其他不如買將廣連衣櫃位嗰隻
384貪佢細得嚟無走廊位/玄關 兩間房都有大窗台 但梳化/飯檯都要細 同埋銀碼都細 但好少盤 景觀都一般
406同384一樣但多個玄關 細房窗台用唔到
438個凹位啲人大多訂入牆櫃 畢竟打咗牆都無意思 但廚房喺房隔離我真心唔鍾意
465就正常日字廳、玄關、走廊全部都有 但大幾十呎就係大幾十呎 起碼飯檯/梳化 都放得落 而且有海景盤但價錢就再講
一買完藍app即下架
兩個差唔多
睇價錢 呎價 座向決左啦
峻瀅都上返6百中尾
住康城已經覺得唔方便峻瀅真係搞唔掂
呢個真,就算係大西北價呢個位真係好難搞
今個月成交左十幾單 清水灣半島咪又係有人買
要大要平唔要居屋 總有佢市場
大西北唔知價但康城管理費都算高
今日己700up
佢個屋苑環境都算唔錯
呢個價位唔介意隔涉啲都算ok
加上過多一排將藍啲巴士多返啲會方便多少少咁
依家好多tko私樓唔再係上車盤啦

黎緊呢度要講居屋
好過上年6月前
基本上將中將廣細單位要8m先有
睇你點定義 本身將軍澳已經係貴
就算新都城升到1千萬 其他升到1500萬
咁新都城都係叫將軍澳既上車盤

要上車去大西北,新都城既Size係大西北4百萬上到車
本來呢度傾緊5-7球lump sum
租置居屋寶坑三寶果類
宜家應該可以回復正常討論
本身上車盤都係寶琳多 最平, 坑口頂盡新寶同南豐,將軍澳果手打後更加唔洗講

上年6月睇新都城 低層眼鏡房都叫緊6百尾
過多一兩個月上返呢個位都唔出奇
我覺得都未必了似橫行多, 始終息口都比上年高好多, 我同d fd 平均供樓都要用多幾千蚊, 同埋一手樓大特價,二手樓都係挨打多
新都城不嬲最硬
供多少少咪當草錢
過多排咪又係升
過多排上車盤都8m
遲d 慧安園眼鏡房都7m
黎緊呢區冇供應 升就一定升得快
都唔係少少,有個fd 呢幾年9按買, 供多差唔多$5000 一個月, 人工都加唔到咁多啦 唔係個個連登仔fg 5皮一個月
難講,有朋友放緊樓,佢話過年到宜家睇樓既人數已經追得上佢上年既人數
個市係好fomo, 個效應大到好多人都唔記得加息周期咁
就睇下呢轉購買力可以去到幾時,我覺得上得返21年尾-22年頭個位
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞