將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
假設佢全爆唔係化妝既話都應該最少800蚊一呎
冷氣洗衣機雪櫃果啲又係錢
加加埋埋都40幾萬
慳埋裝修期大概4個月時間既租都6萬
佢計過抵咪去馬
裝修岩洗就煩少好多
仲要時間精力
每次裝修好似打大佬
裝修嗰三個月,又要比管理費差餉
想問下如果搵將軍澳坑口寶林
已補地價居屋 budget 得500萬會推邊到?
暫時睇欣明好似算係咁?
痴線咁呢個世界係咪所有非東南樓就空置
我要開揚西北都唔要屏風東南
正 和諧式個種真係冇得輸
慧安、富麗唔考慮?起碼私樓易走,居屋預左住一世
茵怡? 新D
慧安富麗應該唔夠budget?無得加少少系列
慧安傾埋5中應該都得,但真係細,睇你接唔接受到
500已經係上限左
茵怡好似都唔錯
東港建築666兩房係則王,間到三間房,實用八成
但就好貴,去到七球八球呢個價不如買將中

諗36x呎新都,我諗預算都係六至七球
呢個價位要大要實用根本唔會諗新都,就只能寶林三寶
要方便上蓋就一定只能犧牲實用同大細
慧安3xx呎五百中,富麗宜家起返我諗都要六球
其實8.xM依口價,將南嗰邊啲半新2房都買到了
前一兩個月有個低層666勁快賣咗
將南平極都800尾喎
睇近排啲臨約成交,嘉悅8.5m,海翩8.7m
又未必嘅。我都買過/賣過居屋,都係律師攪。地段仲係唔靚同舊。其實都係睇質素地點同咩價入。
如果比同區同尺私樓平70-100萬,或同價大100尺,咁可以諗下。而家新都城最平係600鬆萬,咁你搵到500鬆嘅欣明咪買得過。
邊度有得睇?
嘉悅原來可以咁平,7咗無睇
海翩匯呢個價唔多放盤 前排睇都好似得一個
以前自己同呀爸呀媽一家四口住過300呎兩房單位,但我有個呀哥要同房訓先煩少少 但我覺得如果一家三口350呎兩房都夠住,細路自己有一間房 可能我住慣細
呢種新十字有個問題就係幾乎所有來去水喉都行大廈牆內唔係行外牆,一爆左好難搞同埋搵源頭勁難,可以上上落落幾個單位都漏緊水,維修好麻煩

除咗呢樣野其他都ok ,欣頌都方便
有得買大一定買大,60呎真係差成間房
反正差幾十萬首期都係比多幾萬,將來就算唔好彩樓市下行起碼果幾年住大啲心理都平衡啲
如果有得揀一定買大但有時真係冇得加少少
Search 下嘉悅 山竹,就明。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞