將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
點會黑麻麻 對面小西灣好光
窗台唔計入實用面積?
買左邊到
窗台唔計實用,所以理論上4x/F以上無左窗台個D會多十幾呎(好似係
露台反而就本身都會計

不過本身呢D盤少 我覺睇呎價未必咁反映到 如果有人心儀反而係睇個個人肯唔肯比多個舊錢
怪唔之得每座都有4層係大少少
講緊成個地區?
陰沉但好住???
話說又問下近況 如果維景將中將廣君傲 同價位情況下會揀邊到?
感覺都差唔多
將中就黑廁同埋會所泳池空中飛人
君傲就感覺殘舊D 會所應該最細?
維景好似多D優勢但132區又可能有影響?雖然我覺有事成個將南走唔甩
將廣正正常常樓下又方便 但唔知咩事近幾個月反而佢最貴
你4個都睇過樓?要2房定3房?

印像中 將中將廣多2房入場,其餘兩個應該玩3房?

將軍澳站的商場配套舒服過調景嶺站。

不過都要睇則先比可以detail 比較到。
有d 則多走廊位,蝕左好多呎數,賺左d 牆身。
有d 則窗台太細擺唔到床 等等。
搞場大龍鳳執得12萬
唔知點解君傲我好同意陣味既形容,可能係用色配料 但事實上佢D開則又唔算差 仲要呢個價位有露台
不過我就驚會所細 睇樓無特別睇到
同埋我成日覺佢出入口好鬼鼠 開係個診所同KFC隔離,正門反而向北
下?撻一撻就多12萬 咩都唔洗做 好過你返幾個月工啦
君傲灣低層勁多甲由 睇幾個單位幾個都有
都睇過哂 Target 3房
其實將中將廣都有3房 將中算多 係將廣少DD

講起則 其實將中/廣呢類單邊開則我幾鐘意 有走廊位唔駛開門就對廳 少許私隱
反而君傲有D左右開 叫話慳左走廊 但就有D覺得似居屋個隻則
唔知你地會唔會明
痴線咁恐怖
我想講將中都出名多小強 唔知真定假
睇樓就無咩特別見到 但將中除左黑廁 仲話樓上個渠係安係樓下個假天花?維修會麻煩D
個agent仲話間屋好食好住先會有甲由
渠個到將軍澳三寶好似都係咁
係咪有幾款海景?我上次睇個間係望唔到小西灣咁滯
連登仔真有錢 簽個名賠返訂送12萬都覺得煩
係囉,仲要大家開心,人人都有錢落袋
陣味同意x100000 如果排呢種感覺黎講我有D覺將廣個設計/感覺都係類似 將中就感覺新D 可能同採光用色都有關係

不過靚座向靚單位係有得揀 但前題係無預算限制
所以現實D去諗同價位既話係咪都應該維景

唔知有無會所比較 睇樓好難睇到咁細節
將廣啲走廊又係唔知點解好暗講design 柒,將廣排第2架啦

會所問下AA有冇方法睇?之前AA有同我睇埋蔚藍會所所

如果唔介意132,唔介意調景嶺配套,同價位我都係會簡維景
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞