將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
呢度比班天晉L佔領左,講和明呢啲貧民窟會比人歧視
揸車的話, 清半有冇諗頭
都幾大間下
但好似幾偏?
想問下去鐵要幾遠
同埋有無咩商場之類
睇過哂,覺得新都城同東港城都唔錯,但都舊,唔介意東港城入大堂條濕鳩樓梯可以揀東港啲積幾好同樓底夠高,感覺舒服啲
見個個都講東港條19樓梯
搵日去睇樓睇下先
http://the-sun.on.cc/cnt/finance/20160322/00436_009.html

講則一定係東港城完勝,大兩房係著名則王,但貴好多
3B都好正 係無左條天橋 但gym room人少 同個位靜d無咁多人出出入入
要平要大要近啲地鐵站既話可以考慮峻瀅
呎價低樓齡算係新啲果批
有商場行去地鐵站10分鐘左右
加上渣車直上橋出將藍好快
不過車位將軍澳區都真係唔平
嗰條天橋真係好值錢
係 有又幾正既 不過我返工出左地鐵點都要淋雨 所以最後都係揀左3B慳返少少
最後都係因為條天橋課左 3A
係咪有個outdoor BBQ area
好似好正咁
呢排成日經過都聞到3A樓下BBQ香噴噴
如果對面唔起入境署大樓3A仲正 開揚好多
不過東港應該過700
同埋東港月租車位唔知仲使唔使排隊。
一期個大堂位置好怪,要行出街再入番去,大部份人都係2樓商場樓梯上平台,或者2樓坐貨lift
如果對面唔起入境署大樓3A仲正 開揚好多

買高過佢咪得
我反而覺我幾好,夠方便
2期要入商場,我感覺仲遠咗
一期儲備係咪好少?同埋有咩常見問題?
我唔知呀,我睇樓睇過咋
但有住寶琳大嘅朋友話一期多漏水
跟住我嗰日睇樓就真係睇咗有一個個廳同廁所都有漏水

但另一個朋友直情住一期就話冇咩問題同幾好住
我唔知呀,我睇樓睇過咋
但有住寶琳大嘅朋友話一期多漏水
跟住我嗰日睇樓就真係睇咗有一個個廳同廁所都有漏水

但另一個朋友直情住一期就話冇咩問題同幾好住
其實我覺得成個和明苑都幾好睇你點選擇
之前想要有三房住過世買咗A/B座單位又係度分享下

1.近地鐵站3-4分鐘一出門口上有蓋天橋穿商場就到出入打風落雨都冇咁辛苦
2.位置再自成一角D同最近位置屋邨再隔開D冇咁多閒雜人係大廈門口走嚟走去
3.A/B座有三房間隔揀想要大間啲住過世可以諗
4.睇過幾個單位D樓層走廊都叫新淨
5.A/B座樓下環境都叫乾淨過嚟睇過幾次樓感覺都幾好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞