將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
如果係搵返同一個agent佢就開心死
咁都講得出
條AA當個客弱智
調景嶺配套係認真差D
不過又咁講以樓價黎講維景一路都高過另外三間 價錢反映質素(SHK

如果講將廣排尾二,咁睇Design黎講維景算係排頭一,我覺好過將中唔少
我會咁排
實用同用料:維景>將中>將廣
購物配套:將中>將廣>維景
交通:維景>將中>將廣
屋苑公用設施連會所:維景>將中>將廣
我覺得 淨係調景嶺配套咁差 已經完全揀唔落手。
呢個因素係不能排除
同意
我買左維景
歡迎做鄰居

132區 我都覺得有事成個將軍澳都有事
配套 調景嶺的確無將軍澳咁好
但我覺得個商場都夠平時用 行去pop corn 都係10分鐘
但兩線真係好方便

屋苑保養/維修/外觀 完勝
睇生活習慣
如果無飯夫婦每日都買外賣/食埋先返屋企就一定唔好揀高景嶺淨講食既話坑口重多選擇過將軍澳站
會自己煮或者有工人既話呢個因素就細好多
將中同調景嶺其實行5-10分鐘就到
兩房計 普遍都係將廣實用過將中 default有埋衣櫃位+窗台位俾你放床上去偷位用 仲無廚房係睡房隔離呢d奇怪則

買野個d將廣樓下就有街市+Aeon+大量餐廳 仲可以去富康買餸 諗唔到點樣輸俾將中

交通兩者都差唔多

用料/管理/會所就一定係將中好過將廣

但講到尾 維景屌打曬佢地 除左輸買野同食野
維景最入行去地鐵遠好多喎
其實真係 我睇過想試下鋤少少 都無得講 之後仲有D業主好難約睇 最尾無睇過就成交左 仲要反價
維景真心係Keep住個價
你話知道有人冇睇就買 定係你冇睇就買?
坑口 要再入一個站已經不用考慮(有能力買的話都應該將軍澳站方便d)。

即使唔計外賣的話,
將軍澳站的商場真係可以舒服行下,逗留下,又有戲院。
仲可以行出去將南的商場/donki,海傍。
放假見到好多家庭都行得舒服。
將來仲有中央廣場。

相反,調景嶺站商場真係不能逗留d人都係通道行回家。
(當然可以行返去將軍澳站,但無咁直接駁住)

只係忠告一下,準買家自己接受就ok
應該咁講 有試過Case係約極都約唔岩睇 話唔得閒 又放盤
之後改要帶票上去睇 最尾諗緊既時候隔多日又成交左

即係有人睇岩即場攪掂調轉角度都證明佢值呢個價 我呢D係佢地眼中係運吉
巴打買左兩房?
近mtr定第一期果邊
因為低層唔駛講隔左座山 高層個方向其實係偏南 變左唔多睇到132 或者好少
但如果極介意就可以考慮其他 例如康城?不過呢排整單力牆事件 又會影響樓價
無 都係觀望中 計下數又考慮下
但呢幾個地方都睇過哂 參與下討論
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞