將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
唔算全海啦,1 2 3座就全海

我之前有不斷提132區
同埋估佢個價上唔返
沒有淡淡 只有未買樓的人
將中大2房中層內園景都做到18000蚊呎

中原地產高級分區營業董事柯勇表示,將軍澳中心2座中層D室日前沽出,單位實用面積465平方呎,採2房間隔,向東北望內園,最新以838萬元成交,實用呎價18,022元。

將中內園景 真係不了
咁上邊個凰鳯 靚裝 開揚海景 18k咪好抵
我睇咗好多間將中兩房
大部分都內園
果種樓望樓都係搞唔L掂
1座/2座叫做好少少,可以望穿少少,其他座真係接受唔到
明呀 仲要唔係平
一開窗就見到對面
要8字頭
之前有間難得開揚,前面無嘢擋
但18樓0裝修都企硬$800
我已經接受唔到

另一間就3x樓,內櫳有裝修企理
但個窗出邊係一大福將中樓景,又係過8M
又係不了

點知呢間仲貴
寧願含淚買蔚藍 內園都無咁壓迫
無錯 我之後就係轉移左睇蔚藍 將廣
雖然我覺得將中質素唔錯, 但買唔落2房…

同點解要含淚蔚藍?
蔚藍望東港城果邊都ok, 但望海悅其實好似都好壓迫
呢間28hse仲睇到
全新裝修哂簡潔企理既
2座內園都叫做對住尚德果邊
未去到話好壓迫
但對正北面仲要呢口價真係大把選擇
唔係838呢口價真唔真
蔚藍真係幾正 全2合1露台 則幾好 明廁
但將來一定分mtr班次比137區 巴士線又垃圾
咁不嬲同景觀大單位呎價係平d既
我又啱相反喎。
細3房(二期)其實好難用。玄關細放唔到鞋櫃,飯廳放4人枱又放唔到櫃。結果好多人要拆廚房牆同後面張bench嚟做櫃。
一期細3房好少少因為廚房細啲玄關位闊幾吋擺到鞋櫃。

眼鏡房就係要平又要兩房又要站頂,全將軍澳私樓係呢度最平,空間都叫可以。大啲兩房lump sum 大啲不如去將軍澳站。眼鏡房二期好過一期因為窗台大啲好用啲。

東港嘅兩房實用係因為本身大,冇露台463-524嘅兩房好難唔實用,除非係奇則。不過大部分面壁樓景。
點解我搵唔到嘅
咁將廣3A座同3座都有望尚德開揚景喎 唯其係3A
呢個價仲買到細3房
但其實有露台 室內空間有啲細咗少少 啲房好似細得濟
137果個問題我都有諗過
咁佢又真係有裝修可以即住
個景都唔係全樓景
不過都好似貴咗啲
咦!咁我又真係無諗傢俬問題
同埋我只睇過一期,純粹覺得好神奇
眼鏡房果個我記得呎價都唔平,同埋好似5門歸心好難放傢俬
你7xx2房?
好過將廣 新寶城 樓對樓既話
向西北? 你住啦
買樓東南係基本
5門無走廊位喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞