將軍澳私/居上車盤討論區(7)

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
同monterey 去將軍澳地鐵站一樣七分鐘,但我行去調景嶺或將軍澳地鐵站都係七分鐘
將中9成單位都係黑廁,又有五門歸心從來唔覺得係實用,咪玩9人啦
將廣係咪會好啲?
天晉好d
睇你想要咩
加多少少天晉
將中要景係得1-6座加13座高層望海,最大賣點都係方便
其實將廣都係不過比例上無咁勁
將中樓底好似得8尺幾...睇完接受到先好去馬
矮到癲
認同
未睇樓前成日聽人講佢
睇完就好失望
兩房得望海個排見得人 其他會住到個人抑鬱
單邊開揚,即最邊果4座其實都ok. 對望果d真係難搞d
基本面 天1一定最好,其次天2,呢兩個有梗廚係貴啲,一千萬呢個時勢應該無咩選擇
之後幾期變晒開廚,3A有天橋一定優先,海天晉(遠),3B(單幢)
不過都要睇埋樓層同方向既、如果同一個價錢天一極低層同天三高層要睇你點取捨
個個屋苑輪流踩
踩完d人咪又係照買
會記兩房我會排 :
Parkside (近地鐵站,有前後門,應該算成個將南中心點,去商場去海皮都方便,第時後門直出中央公園)
> Monterey (成個屋苑開賣時係貴,斷估鄰居都應該高質素啲,同埋兩房都有個別單位有靚景,衰在樓下太多人同食肆)
> Savannah (將南孤兒仔,近居屋公屋,但個別單位望到河景係靚,加上行去主要商場唔算太遠)
> Capri (將南真孤兒仔,向西向東向北都唔好景,行得遠,附近又無咩設施,最近係將中商場,但將中不嬲無將廣果邊咁旺)
咁確實係每個屋苑都有缺點有$我買咗天晉/港島啦

邊個話,將中唔只shk
https://youtu.be/Zo9XcUH27Ww

即刻有條將中片
事實係每個屋苑有好有唔好
百貨應百客
天晉1當然公認overall最好
缺點係貴
缺點唔係佢貴
只係你窮姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞