《Apex Legends》討論區 #86 ALGS

1001 回覆
2 Like 6 Dislike
我仲諗住S15 Ranking Split 2打Olympus ,至從轉左WE之後無打咁濟
好係有講整好就考慮放入黎
勁多負皮連登咁多人中意牙甜咩
利申對佢無感
想睇吓光頭佬事後訪問佢點解釋唔等埋嗰幾個percent開ult
97%嗰陣個圈已經縮緊佢哋個位如果等最後一刻先走出嚟上坡會俾hal horizon ult封路食毒+tsm槍線
tsm呢個位唔會因為俾你炸一炸而縮
收圈嗰陣一定會mon實上斜個位
所以就算佢炸到tsm3個最後主動權一樣喺tsm手中
光頭佬呢個偷襲我覺得係幾好嘅決定只係miss咗好多槍剩係打到hal半甲
佢地係舊石都等emp對面九成九打得爆嗰drone啦你估妳啲金牌場controller隊友咩
所以即刻push絕對係right play純粹對槍輸曬+本身位置劣勢
4090 + i9 基本
水冷
DD5
加隻Mon
30K到
想問下你地平時會點講白給
好撚橋口
平時同frd打講送頭位就算
之前幫人出過一部 , i5 12400 + 16GB RAM + RTX 3070 / RX 6750XT其實都已經足夠玩 1080 144/160或者1440 144 . 自己走仲用緊一年半前嘅5900X + 6900XT玩21:9 3440x1440 160Hz
Free kill
咪就係講送頭 , 白給通常都係台仔講
同台仔咪講白給
廣東話講梗係唔順
送頭
做咩直行冇cover
自己FD玩都係會用普通話講白給位
睇完個algs覺得佢地槍法真係好勁(廢話)
遠距壓槍 佢地勁到好似冇後座力咁
跟槍反應又快

想問點樣可以加強?
有得玩Olympus 未好想打拳
打多d,如果唔得就再打多dd
未有都唔會玩住
用緊4790 + 570 1080p
改左graphic config 大約都有100fps
如果想玩4k 144 你預3090個d
Open
大陸有人統計左
真 , 打Olympus真係順手好多
有無人同我一樣唔鐘意Olympus
畏高 成日唔小心跌落街
呢啲時候真係唔夠大心臟
咁近泡曬
反而hal 一個Q再秒一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞